.

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ 29.05.13



Συνάδελφοι
Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ 29/05/2013 μετά από 4 μήνες και έπειτα από επίμονη προσπάθεια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενώ έχει ανακοινωθεί πριν 1 μήνα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από το υπουργείο ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.     Μέχρι τέλος του 2013 την πλήρη απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ, την πώληση του 49%  και το Β’ τρίμηνο του 2014 η συμμετοχή του δημοσίου θα περιοριστεί σε ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας.
2.     Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία νέας εταιρίας (Μικρή ΔΕΗ) στην οποία θα δοθεί το 30% της σημερινής παραγωγικής δυνατότητας της ΔΕΗ. Δηλαδή εργοστάσια, παραγωγής, (Λιγνιτικά, Υδροηλεκτρικά , Φ-Α) και κομμάτι της εμπορίας. Στην νέα εταιρία θα μεταφερθεί ο αντίστοιχος αριθμός εργαζόμενων.
3.     Μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να έχει παραχωρηθεί σε στρατηγικό επενδυτή το 17% της ΔΕΗ που ήδη έχει παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
4.     Εκποίηση της εμπορίας με την δημιουργία θυγατρικής με το ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ(51%κοπελουζος 49% ΔΕΗ)

Στην συνεδρίαση με πρωταγωνιστή τη ΔΑΚΕ και ουρά την ΠΑΣΚΕ (Αδαμίδη) δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα που έχει ανακοινωθεί από την τρικομματική κυβέρνηση, ικανοποιώντας απόλυτα τις απαιτήσεις που έχει το κεφάλαιο στο τομέα της ενέργειας.
Με πρόσχημα διαδικαστικά ζητήματα για το ποιο θέμα θα συζητηθεί πρώτο και ποιο δεύτερο, ακολουθώντας τις εντολές που τους είχαν δώσει τα κόμματα τους, δημιούργησαν τεχνικό πρόβλημα πόλωσης στο ΔΣ, αποχώρησαν από την συνεδρίαση, διευκολύνοντας για μια φορά ακόμα την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας όπως αναφέρεται προηγούμενα. Έχουν πείρα οι εργαζόμενοι , η στάση αυτή αποτελεί μόνιμη ταχτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ
Είναι φανερό ότι η ΔΑΚΕ μπροστά στις εκλογές της ΕΤΕ δεν θέλει να πάρει θέση  σε όλα αυτά τα ζητήματα, να οργανωθεί ο αγώνας για την αντιμετώπιση τους (στελέχη της στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ τα έχουν στηρίξει πριν αυτά εξαγγελθούν από την κυβέρνηση).
Είναι πλέον σαφές και στον πλέον δύσπιστο συνάδελφο πώς η παρουσία των εν-λόγω παρατάξεων στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για άλλη μια φορά ήρθαν να στηρίξουν τις θέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως είχε υπαγορευτεί σε αυτή από τις διαχρονικές απαιτήσεις του κεφαλαίου, οξυνόμενες μάλιστα μετά την κρίση.
 Η ανατροπή των συσχετισμών, η ενίσχυση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ αποτελεί μονόδρομο για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου