.

Σπάρτακος: Στιγματίζει την απουσία των φορέων από την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Ενέργεια



ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ 


Τα όρια του παραλόγου αγγίζει η χθεσινή εικόνα και τελικώς το γεγονός της αναβολής της προγραμματισμένης (για τις 25.6.2013) 2ης τακτικής Περιφερειακής διαβούλευσης που είχε ως αντικείμενο το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση. Το σχέδιο δηλαδή που βάζει σε τροχιά οπισθοδρόμησης και παρακμής, όχι μόνο την Περιφέρειά μας, καθώς κάτι τέτοιο –το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά- πως θα έχει προεκτάσεις και σε εθνικό επίπεδο.
Άκρως απογοητευτικό το γεγονός ότι από τα 49 τακτικά μέλη της εν λόγω επιτροπής, στη χθεσινή διαδικασία προσήλθαν μόνο τα 9 !!! και φυσικό επακόλουθο τούτου, ήταν η μετάθεση συζήτησης του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση. Την ώρα που τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ (το σχέδιο αναδιάρθρωσης/ξεπουλήματός της) τρέχουν με ρυθμούς, που τουλάχιστον κάποιοι από εμάς υπερβάλουμε δυνάμεις για να τα παρακολουθήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα, κάποιοι άλλοι μάλλον  αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητά τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Το ζήτημα των επιτροπών διαβούλευσης που εισήχθη με το νόμο "Καλλικράτη", υποτίθεται πως έχει προκαλέσει την ανάγκη για μια σειρά προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσουν αυτές οι επιτροπές στην πράξη.
Οι προϋποθέσεις αυτές είναι αφ' ενός η ουσιαστική συμμετοχή και με περιεχόμενο των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων στις επιτροπές και αφ' ετέρου η ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου τους μέσα στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την συμμετοχική δημοκρατία. Δυστυχώς όμως η χθεσινή εικόνα και τελική κατάληξη της αρχικώς προγραμματισμένης συνεδρίασης, μάλλον διαψεύδουν τον αρχικό στόχο και σκοπό.
Όσοι απουσίαζαν καλό θα ήταν από μόνοι τους να εκτιμήσουν και να κάνουν την αυτοκριτική της πράξεώς τους. Από την άλλη, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στη διαδικασία παραβρέθηκαν από πλευράς φορέων μόνον οι : Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,  Πρόεδρος του ΤΕΕ/τμήμα Δ. Μακεδονίας Αθανάσιος Κακάλης και ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος. Οι λοιποί ούτε καν δια εκπροσώπου. Ντροπή ή κρίμα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου