.

Οξύνεται η αντιπαράθεση ΔΕΗ –βιομηχανιών για τη χρέωση του CO2


Οξύνεται αντί να διευθετείται η αντιπαράθεση, νομική και άλλη, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις βιομηχανίες μέσης τάσης και τη ΔΕΗ, με αντικείμενο την τιμολόγηση του ρεύματος, αλλά και τις ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ είναι η αποστολή λογαριασμού ρεύματος στην κλωστοϋφαντουργία «Επίλεκτος» στον οποίο λογαριασμό περιλαμβάνεται και χρέωση CO2, παρότι υπάρχει σχετική απόφαση της ΡΑΕ (στην οποία είχε προσφύγει η βιομηχανία) σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται στη ΔΕΗ η αναστολή της χρέωσης CO2 για όσο χρονικό διάστημα η τελευταία δεν συμμορφώνεται με προηγούμενες αποφάσεις της Αρχής και συγκεκριμένα με την υποχρέωσή της να υποβάλει στη βιομηχανία εξατομικευμένη τιμολογιακή πρόταση.
Η τιμολογιακή πρακτική της ΔΕΗ στη Μέση Τάση, στην οποία υπάγεται μεγάλος αριθμός σημαντικών ελληνικών βιομηχανιών, έχει απασχολήσει επανειλημμένως τη ΡΑΕ, μετά από καταγγελίες διαφόρων βιομηχανιών. Βασική κατεύθυνση των αποφάσεων της ΡΑΕ είναι η υποχρέωση της ΔΕΗ να προτείνει για όλη τη Μέση Τάση 3 διαφορετικά τιμολόγια μέχρι την 1/1/2013, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ορισμένες βιομηχανίες, μάλιστα, έχουν οδηγήσει τη διαφορά και στα πολιτικά δικαστήρια, εγείροντας αξιώσεις κατά της ΔΕΗ για ποσά που έχουν ήδη καταβάλει υποστηρίζοντας ότι η τιμολόγηση είναι παράνομη.
Το σημαντικό είναι ότι πολλές βιομηχανίες, υποστηρίζοντας ότι οι τιμολογήσεις της ΔΕΗ είναι προϊόν παραβιάσεων του ρυθμιστικού πλαισίου, αμφισβητούν και δεν πληρώνουν τα ποσά που χρεώνει η ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί την πληρωμή των οποίων απαιτεί η ΔΕΗ και μάλιστα εντόκως. Στην απαίτηση αυτή αντιδρούν οι βιομηχανίες και, όπως δηλώνουν σε επιστολή τους προς το energypress, «οποιαδήποτε απόπειρα της ΔΕΗ να διεκδικήσει την καταβολή ποσών, όπως τα υπολογίζει η ίδια και χωρίς να έχει δοθεί μία συνολική λύση στο μείζον ζήτημα της τιμολόγησης των μεγάλων βιομηχανικών πελατών θα συναντήσει τη σφοδρή αντίδρασή τους».

(από το energypress.gr)

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου