.

Φωτοβολταϊκά: Θύμα Εξαπάτησης Από Γερμανική Συμβουλευτική η Κομισιόν στη Διαμάχη ΕΕ-Κίνας; (energia.gr)

Έρευνα ενάντια σε γερμανική συμβουλευτική εταιρία ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υπάρχει η σοβαρή υπόνοια πως η συγκεκριμένη εταιρεία παρείχε λανθασμένα στοιχεία στην υπόθεση των κινεζικών φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με το Reuters, η Κομισιόν
παρέλαβε τα λανθασμένα στοιχεία από την ένωση ευρωπαϊκών εταιρειών ηλιακής ενέργειας, EU ProSun, η οποία με τη σειρά της τα είχε προμηθευθεί από τη γερμανική συμβουλευτική Europressedienst.
Η Κομισιόν είχε ζητήσει την εν λόγω πληροφόρηση προκειμένου να έχει λεπτομερή εικόνα για επιμέρους ζητήματα που σχετίζονταν με την υπόθεση του ντάμπινγκ των Κινέζων στα φωτοβολταϊκά. Ωστόσο, μετά από καταγγελίες ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου, η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει την περίπτωση να έχει παραπλανηθεί από ψευδή στοιχεία που της παρείχε η συγκεκριμένη εταιρία.
Έγγραφο που επικαλείται το Reuters αναφέρει ότι τα παραποιημένα στοιχεία έχουν να κάνουν κυρίως με την παραγωγική ικανότητα της Ευρώπης στον τομέα των φ/β πάνελ, ζήτημα το οποίο ήταν ένα από τα πιο καθοριστικά στην απόφαση της Κομισιόν για τα μέτρα ενάντια στα κινέζικα φωτοβολταϊκών. Η Κομισιόν καλείται να διερευνήσει τώρα εάν πράγματι η γερμανική εταιρία Europressedienst παρουσίασε αυξημένη την ικανότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη πτυχή είχε βαρύνοντα ρόλο στην στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Κίνα, γιατί, εκτός από την ελάχιστη τιμή που ορίστηκε για την πώληση των κινεζικών πάνελ, αποφασίστηκε και η επιβολή πλαφόν στις ετήσιες εξαγωγές που θα μπορεί να πραγματοποιήσει η Κίνα στην Ευρώπη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου