.

ΚΚΕ: Ερώτηση για τις εκσκαφές στα έργα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα των αρχαιολόγων στις ανασκαφικές έρευνες στα έργα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο της Φλώρινας, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση των βουλευτών Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας.

Οι βουλευτές αναφέρουν τις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων στο Αμύνταιο, μετά από απόφαση των εργαζομένων αρχαιολόγων στα έργα Ανάργυροι ΙΙΧb και ΧΙΙΙa στο ορυχείο πεδίου Αμυνταίου, λόγω της απόφασης της εργολήπτριας εταιρείας ΑΚΜΗ ΑΤΕ να μειώσει κατά 15% τις αποδοχές των νεοπροσληφθέντων αρχαιολόγων.
«Σύμφωνα με το ΣΕΚΑ», σημειώνεται στην Ερώτηση, «η εταιρεία κωφεύει και εμμένει στη θέση της παρά τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και την άρνηση των αρχαιολόγων να δεχτούν τις μειωμένες συμβάσεις διεκδικώντας την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των αρχαιολόγων».
Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αρχαιολόγων που εργάζονται στις ανασκαφικές έρευνες στα έργα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου