.

Σπάρτακος: Επιστολή για Άρση απόφασης για απαγόρευση των προσλήψεων στη ΔΕΗ

Προς: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 

Κύριε Υπουργέ

Αισθήματα δικαίωσης και ικανοποίησης δημιουργεί η  ανακοίνωση της υπογραφής ¨Απόφαση Κατανομής Προσωπικού¨ στην οποία προβήκατε και με την οποία ουσιαστικά ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα του Συνδικαλιστικού κινήματος των Ένστολων για την πρόσληψη στο Δημόσιο ενός μέλους κάθε οικογένειας αστυνομικού και πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Πρόκειται για μια απόφαση την οποία σαφώς επικροτεί και το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, αντιλαμβανόμενο τόσο την σπουδαιότητά της για τις Ένστολες Δυνάμεις όσο και την σημαντικότητά της ως προς την ηθική δικαίωση του ζητήματος.
Με αφορμή αυτή σας την απόφαση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δράττεται της ευκαιρίας –μιας ακόμα ευκαιρίας- να επαναφέρει το θέμα  της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τον ίδιο λόγο, πόσο μάλλον σε ό,τι έχει να κάνει με τη  ΔΕΗ Α.Ε., για την οποία μάλιστα υπάρχει και σχετική Νομοθεσία (Νόμος 2244/94, παράγραφος 7, άρθρο 6), που προβλέπει προσλήψεις συνεπεία εργατικού ατυχήματος. 
Με δεδομένο το γεγονός ότι: α) ειδικά αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη προσλήψεων στη ΔΕΗ προκειμένου απρόσκοπτα και με ασφάλεια (τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ενεργειακή επάρκεια/ισορροπία της χώρας) να επιτελούνται οι εργασίες σε όλους τους χώρους της Επιχείρησης και β) η ΔΕΗ ΔΕΝ επιβαρύνει με τη διαδικασία των προσλήψεων τον κρατικό προϋπολογισμό, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί να προβείτε στην άρση του 1/5, δίνοντας στην επιχείρηση τη δυνατότητα να λειτουργήσει έτσι όπως θα πρέπει και επιβάλλεται να λειτουργεί.
Την ίδια ώρα, με μια τέτοια απόφαση, θα έχετε πετύχει πραγματικά αυτό που ισχυρίζεστε, ότι δηλαδή «…θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ικανοποιήσουμε πρωτίστως το χρόνιο αίτημα των οικογενειών θανόντων αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, για τον διορισμό ενός μέλους τους στο Δημόσιο. Η απόφασή μας αυτή είναι χρέος και ηθική οφειλή σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών». 
Κύριε Υπουργέ
Ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρώσετε το χρέος και την ηθική οφειλή σας και προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά (και φυσικά μαζί και τις οικογένειές τους) κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που για έναν εργαζόμενο στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν είναι άλλο από το να παρέχει στον πολίτη το πολυτιμότερο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ αγαθό: την ηλεκτρική ενέργεια.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν . Γραμματέας


Γιώργος Αδαμίδης                                             Αθανάσιος Μάστορας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου