.

Ecomobιlity γιορτή στην Κοζάνη: Ακούω, ζωγραφίζω και περπατάω στη πόλη μου


Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη, θα υλοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης, το τριήμερο 20,21 και 22 Σεπτεμβρίου.
Επιλέγοντας να δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης, διοργανώνουν εκδηλώσεις στα πλαίσια της Εκστρατείας “Ecomobility” που διοργανώνει το  Ecocity. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για τρεις ημέρες λοιπόν, η Κοζάνη θα εξετάσει μια άλλη οπτική στη μετακίνηση στην πόλη, γεμάτη φρεσκάδα και δίψα ποιοτικής διαβίωσης, νέες εφαρμογές κυκλοφορίας και συστράτευσης φορέων, που θα καταγράφουν το αποτέλεσμα με ζητούμενο να απλωθούν στη καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις :

  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Ακούω και ζωγραφίζω
Κεντρική πλατεία, 10.30 π.μ.

Μαθητές από τα νηπιαγωγεία και τις δύο πρώτες τάξεις των δημοτικών της πόλης θα επισκεφθούν την κεντρική πλατεία όπου θα ακούσουν το παραμύθι της μετακίνησης στη πόλη. Μετά θα το  ζωγραφίζουν και τα έργα τους θα εκτεθούν στον χώρο, ώστε να γίνει επιλογή των καλύτερων εμπνεύσεων των νηπίων.    

·   Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: Περπατάμε στην πόλη μας (Διαδρομή για μεγάλους και παιδιά)

Κεντρική πλατεία  - παιδιά 16.30 (Αϊ Σαράντης)
                                - μεγάλοι 17.30 (Παναγία)

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης και οι Πρόσκοποι, οδηγούν μικρούς και μεγάλους, μέσα από μια ειδικές διαδρομές, σε χώρους αναψυχής (Παναγία, Αϊ Σαράντης), στα όρια του αστικού ιστού της πόλης.

  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου: Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Κεντρική πλατεία, 11.00 π.μ.

 Με ποδηλατάδα και επιβράβευση εθελοντών συμμετεχόντων και ομάδων εργασιών, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του Ecomobility Week, θα κλείσουν οι εκδηλώσεις.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου