.

Γ.Δακής: πάγιο αίτημα η μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και των Αιρετών Περιφερειών, με θέμα την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κυρίως από τα αιωρούμενα σωματίδια ενόψει του επικείμενου Χειμώνα.

Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των κατοίκων για τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία τους η καύση μη επιτρεπόμενων θερμαντικών υλικών. Επίσης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων των εκπομπών από τους καυστήρες κεντρικής θέρμανσης των κατοικιών, των αρτοκλιβάνων και των βιομηχανικών λεβήτων. Επιπλέον θα διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι της αγοράς βιοκαυσίμων και των αντίστοιχων συσκευών θέρμανσης σε όλα τα στάδια (παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία) από τους αρμόδιους φορείς ελέγχου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής δήλωσε ότι «στην περιοχή μας, που είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, επιπλέον ρύπανση από την ανεξέλεγκτη καύση διαφόρων υλικών για τη θέρμανση, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Η θέση μας και το πάγιο αίτημα ως κοινωνία και ως Περιφέρεια είναι η μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και η ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου