.

Σύσταση Συμβουλίου Καινοτομίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε τη σύσταση Συμβουλίου Καινοτομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας. Έχοντας συμβουλευτικό και συντονιστικό χαρακτήρα με στόχο την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την προώθηση της καινοτομίας, το Συμβούλιο θα εισηγείται προς την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων, αποτελώντας σημείο επαφής των επιχειρήσεων και της επιστημονικής κοινότητας με την πολιτική ηγεσία.

Η σύνθεση του Συμβουλίου Καινοτομίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη έχει ώς εξής:
- Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς στόχος είναι να υπάρξει στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
- Γιώργος Ιωάννου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, πρόεδρος του MBA.
- Βασίλης Κάτσος, διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen.
- Αρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Γαία Τρόφιμα.
- Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Potsdam.
- Χάρης Κυριαζής, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.
- Δημήτρης Λακασάς, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
- Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Globo, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.
- Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures και Συντονιστής Καινοτομίας.
- Παναγιώτης Παπασταματίου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αιολικής Ενέργειας και διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΝΤΕΚΑ.
- Δημήτρης Πτωχός, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
- Κώστας Φωτάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης
Αφορμή για την απόφαση σύστασης του συμβουλίου στάθηκε και το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), στο οποίο οι δαπάνες για την καινοτομία ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού θα είναι διπλάσιες σε σύγκριση με το τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Καινοτομίας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.
www.ekt.gr, με πληροφορίες από Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου