.

ΔΕΗ: Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ασφαλιστικό

Αποσύρθηκε, μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, το άρθρο της τροπολογίας που αφορούσε στο ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ από σήμερα τα χαράματα ξεκίνησαν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην επιχείρηση, καθώς οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το οποίο σήμερα το απόγευμα έρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η ρύθμιση διευκρίνιζε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις του νόμου 2773/1999, βάσει του οποίου είχε διευθετηθεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εν όψει της μετοχοποίησής της και της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο τότε. Τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας παραμένουν.
Βάσει του νόμου το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ θα πάρει το 15% από το προϊόν της πώλησης. Κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας πρόσθεταν ότι η τροπολογία δεν πρόκειται να επανέλθει, καθώς το θέμα καλύπτεται από τον ν. 2773/99. Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας να υπάρξουν ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη ΔΕΗ.

Πηγη:  Ημερησία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου