.

Σπάρτακος: Ψηφίστηκε η διάταξη για τα 30α

Συνάδελφοι Ψηφίστηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (6.2.2014), στο άρθρο 16 του Νόμου, η διάταξη που αφορά στον τρόπο υπολογισμού της Σύνταξης των Εργαζόμενων – Ασφαλισμένων που απασχολούνται σε ειδικότητες που υπάγονται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στα Ορυχεία, τους Σταθμούς Παραγωγής και στα Δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε.

 Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίδεται τέλος στην αδικία που υπέστησαν οι συνάδελφοι που Συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.2013 και εφεξής αφού πριν ο υπολογισμός της σύνταξης γινόταν με 1/35 για κάθε έτος ασφάλισης των συντάξιμων αποδοχών μειώνοντας επιπλέον κατά 15% τις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις ενώ είχε αυξήσει –έμμεσα- και τα όρια ηλικίας για τους εργαζόμενους στα ΥΒΑΕ κατά οχτώ (8) χρόνια.
Συνάδελφοι Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή, από την στιγμή δηλαδή που αντιλήφθηκε το θέμα (11.3.2013) (και με δεδομένο το ότι η ΓΕΝΟΠ ενώ είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον Νοέμβριο του 2012, αδράνησε), με συντονισμένες ενέργειες και πρωτίστως με τεκμηριωμένες θέσεις κατάφερε να πείσει τόσο τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου όσο και την πολιτική ηγεσία για το δίκαιο του αιτήματος με θετική, τελικώς, έκβαση που είναι αυτή της ψήφισης της άρθρου 16 του Νόμου.
 Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κρίνει πως σε αυτή τη χρονική στιγμή, πέτυχε μία σημαντική νίκη σε σχέση με τα τόσο άδικα μέτρα που έχει λάβει και εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Η δύναμη και η δυναμική που προσδίδουν στο Σωματείο οι εργαζόμενοι, σε συνδυασμό πάντα με την άμεση πρόσβαση που έχουν τα στελέχη του Σωματείου στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την άμεση/έγκυρη πληροφόρηση που λαμβάνουν από υψηλά ιστάμενους παράγοντες (τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο) επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάθε φορά καταβάλουμε. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και σε αυτό τον προσανατολισμό θα συνεχίσουμε.
 Ο αγώνας σαφώς και συνεχίζεται και σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ανάγκη από τη συμμετοχή ΟΛΩΝ. Σημείωση: η εν λόγω διάταξη αφορά όσους έχουν πρωτοασφαλιστεί μέχρι 31.12.92 και είναι σήμερα ασφαλισμένοι στο ΤΑΠ/ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου