.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 4η Διασυνοριακή συνάντηση του προγράμματος SSMNature

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 4η Διασυνοριακή συνάντηση του προγράμματος SSMNature(Innovative Space Satellite Monitoring of the Environmental Natural Resources of the Cross – Border Area Greece – Albania) του IPA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg) «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2014.
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Διασυνοριακής συνάντησης του προγράμματος SSMNature στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2014. Στην συνάντηση συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως επικεφαλής εταίρος του έργου, ο Δήμος Αργυροκάστρου παρουσία του Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου κ.Sulo Mutsoblega , η Αναπτυξιακή Αυλώνας (AULEDA) της Αυλώνας(Vlore) , η Περιφέρεια Αργυροκάστρου, η ΜΚΟ ‘’Βιολόγοι της Αλβανίας’’ και ο Δήμος Κόνιτσας.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης φορείς του Δήμου Αργυροκάστρου και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου . Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν κάποιες καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη σχετικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τη διαχείριση των πλημμυρών. Επειδή το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία καινοτόμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων για την παρακολούθηση των Φυσικών Πόρων στις παραμεθόριες περιοχές Ελλάδας και Αλβανίας μέσω της παρατήρησης με δορυφορικά συστήματα με τη χρήση υψηλής ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων της περιοχής, έγινε εκτενή αναφορά για τη χρησιμότητα αυτών των συστημάτων στις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Μέχρι τώρα έχει γίνει η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στην Αυλώνα , στο Αργυρόκαστρο και στην Κόνιτσα.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η προμήθεια ένα ολοκληρωμένο συστήματος λήψης, επεξεργασίας και απεικόνισης δορυφορικών δεδομένων καθώς και 10 τηλεματικών μονάδων (GSM/GPRS) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Αυλώνα τέλη Μαρτίου.
 http://www.ssmnature.eu/ 
 Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου