.

«Πράσινο» από την Κομισιόν για δωρεάν δικαιώματα ρύπων στις γερμανικές βιομηχανίες

Το πράσινο φως έλαβε την Τετάρτη από την Κομισιόν η Γερμανία ώστε να αρχίσει να διαθέτει στις βιομηχανίες της δωρεάν δικαιώματα ρύπων.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει τη βιομηχανία της να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι βιομηχανιών από χώρες με λιγότερο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Γερμανία είχε ήδη ξεκινήσει να διανέμει στις βιομηχανίες της 172,8 εκατ. δωρεάν δικαιώματα ρύπων για το 2013, στο πλαίσιο του Συστήματος Εμπορίας Ρύπων της ΕΕ.
Τα δικαιώματα ρύπων της Γερμανίας αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/5 από τα συνολικά 887 εκατ. δικαιώματα που δόθηκαν πέρυσι στις χώρες της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι, εκτός από τη Γερμανία, την Τετάρτη, η Κομισιόν ανακοίνωσε την έγκριση της χορήγησης δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων στο Βέλγιο, στην Εσθονία, στη Φινλανδία, στο Λουξεμβούργο και τη Σλοβενία. Πρόκειται για συνολικά 71 εκατ. δικαιώματα.
Επίσης, επτά χώρες – Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία – αναμένουν παρόμοια έγκριση από την Κομισιόν προκειμένου να διαθέσουν στις βιομηχανίες τους δωρεάν δικαιώματα ρύπων.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου