.

Διήμερο συνέδριο για τον Πρωτογενή Τομέα διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης διήμερου συνεδρίου για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την ποιότητα στον πρωτογενή τομέα, με τίτλο: «Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση, Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Υπαίθρου».

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη της υπαίθρου (ΤΟΣΔΑ), την αναδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη, ενίσχυση και προβολή της Αγροτικής επιχειρηματικότητας στο Δήμο Κοζάνης – Οδικός Χάρτης για την Ε’ Π.ΠΕ 2014 - 2020».
Η εν λόγω δράση στοχεύει στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πρωτογενή τομέα, επιδιώκει να τονίσει τις πολιτικές που προωθούνται και να δώσει έμφαση στην σημασία αποδοχής των υπηρεσιών υποστήριξης και ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων από τους πολίτες.
Απώτερος σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και παράλληλα να αποτελέσει τη βάση για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στο Δήμο Κοζάνης, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών.
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η γνωστοποίηση του μηνύματος ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να σταθεί αρωγός των πολιτών στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση της χώρας, και να γίνει συνείδηση όλων πως η καθολική συμμετοχή είναι προαπαιτούμενο στην διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πρωτογενή τομέα.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, στις 15 & 16 Μαρτίου 2014, στο αμφιθέατρο Σπ. Αρσένης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, με καλεσμένους και εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες και φορείς της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΛ. ΝΙΚΗΣ 1 – ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ. 2461350311-12

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου