.

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση εργασίας για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2014, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, με Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Δημήτρη Μαυροματίδη, τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τις Δημοτικές Ενότητες Δημητρίου Υψηλάντη και Ελλησπόντου, Στάθη Τσανακτσίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης, Ιωσήφ Μιχαηλίδη. 

Τα  θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις εξελίξεις της μετεγκατάστασης της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα της μετατόπισης των αγωγών υψηλής τάσης της Νέας Ποντοκώμης, όπου πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την ολοκλήρωση του έργου πριν τη μετεγκατάσταση των οικισμών και την παρέμβαση στην ανοιχτή διαβούλευση για τον ΑΔΜΗΕ.   
Επίσης, τέθηκε το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για την οποία ο Δήμαρχος Κοζάνης, θα επιμείνει να πραγματοποιηθεί άμεσα, σε συνέχεια πρότερων παρεμβάσεων του Δήμου Κοζάνης προς το αρμόδιο υπουργείο, ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και αποφασίστηκαν οι επόμενες ενέργειες για τη γρηγορότερη υλοποίηση των βασικών έργων υποδομής της Νέας Ποντοκώμης.
Αναφορικά με το ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης, σχετικά με την διαθεσιμότητα των οικοπέδων, επισημάνθηκε πως ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου,  και θα υλοποιηθεί μετά την έγκριση, τόσο της πολεοδομικής μελέτης, όσο και η προαναφερόμενη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκώμης για τις εξελίξεις, από το Δήμαρχο Κοζάνης και τον τεχνικό σύμβουλο.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου