.

Σπάρτακος: Αγωνιστικές, μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις για τη "Μικρή ΔΕΗ"

Ομόφωνα αποφασίστηκαν –κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- οι αγωνιστικές, μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις ως την μόνη απάντηση του συνδικάτου στις προθέσεις για την επιβολή ενός  Σχεδίου Νόμου που:

-      Στερείται λογικής
-      Εκποιεί Εθνική περιουσία, περιουσία εργαζόμενων και συνταξιούχων
-      Υπηρετεί, δήθεν, την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
-     Δεν μπορεί, καν, το Δημοσιονομικό έλλειμμα να υπηρετήσει
-     Δεν αποτελεί Μνημονιακή υποχρέωση.
     Στόχος τους είναι ένας και είναι γνωστός τοις πάσι: να υλοποιήσουν μία υποτίθεται Μνημονιακή υποχρέωση που ουσία στόχο έχει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά και μόνο συμφέροντα.
    Μας βρήκαν απέναντί τους από την αρχή. Εκεί βρισκόμαστε και τώρα, ακόμα πιο δυναμικά, απαιτητικά, ανυποχώρητα.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά και την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν με την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στην ολομέλεια της Βουλής.
     Η απόσυρση του ανυπόστατου και απαράδεκτου Σχεδίου Νόμου είναι μοναδικός  στόχος του αγώνα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της κοινωνίας.
     Η Κυβέρνηση, πια, δεν δικαιολογείται να επικαλείται απαιτήσεις, προϋποθέσεις και όρους της Τρόικας. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαλλαγεί από τον βραχνά των ιδιωτικών συμφερόντων που πιέζουν για την υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα σημάνει την αρχή της οπισθοδρόμησης και της παρακμής όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά για τη χώρα ολόκληρη της οποίας το μέλλον υποθηκεύουν με τον πλέον προκλητικό και άδικο τρόπο.
     Η υπόθεση της ΔΕΗ μας αφορά όλους και ο  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί, κάθε έναν πολίτη και φορέα να συμμετέχουν στην Δημόσια Διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (ώρα 3.00 το μεσημέρι), καταθέτοντας την θέση και την άποψή τους. Παράλληλα το σωματείο, συνεχίζει τις ενημερώσεις και κάθε είδους  δράση (συγκέντρωση υπογραφών) που θα ενισχύσουν την προσπάθεια για αίσιο αποτέλεσμα.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δε θα ανεχθεί κατασκευασμένες πλειοψηφικές τεχνικές και καλεί τους υπευθύνους να προλάβουν τα χειρότερα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους αποτρέποντας μια πράξη που θα συνιστά, τίποτα λιγότερο από Εθνική Προδοσία.
Γραφείο Τύπου 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου