.

ΥΠΕΚΑ: Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την εξίσωση του ΕΤΜΕΑΡ της ενεργοβόρου Μέσης Τάσης με την Υψηλή

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε σήμερα την απόφαση, με την οποία εξισώνονται οι χρεώσεις της ενεργοβόρου Μέσης Τάσης με την Υψηλή για το Ειδικό Τέλος Εκπομπής Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

 
Συγκεκριμένα, για τους πελάτες Μέσης Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13GWh, ισχύουν στο εξής οι μοναδιαίες χρεώσεις της Κατηγορίας Πελατών Υψηλής Τάσης, κατ΄ αντιστοιχία και με την εξίσωση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), που προηγήθηκε νομοθετικά.
 
Με τον τρόπο αυτό, αίρεται πλήρως ο διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικών καταναλωτών (όπως υαλουργία, χαρτοποιία, κλωστοϋφαντουργία κλπ), που τα καταναλωτικά τους χαρακτηριστικά είναι αντίστοιχα με αυτά των ενεργοβόρων βιομηχανιών Υψηλής Τάσης (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Υψηλή Τάση λόγω του τεχνικού ζητήματος που άπτεται του τρόπου σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Με την εξομοίωση αυτή προσφέρονται πια ίσες δυνατότητες ως προς τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις του τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Η σημερινή απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής Κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανικών καταναλωτών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου