.

ΤΕΕ: Κινητοποίηση για το ασφαλιστικό και το δημόσιο τομέα

Το ΤΕΕ μαζί με τις Ενώσεις και τους συλλογικούς φορείς των διπλωματούχων Μηχανικών, στο πλαίσιο της 48ωρης Πανελλαδική απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Μάρτη 2014 καλεί το τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας να συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Το TEE καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να συμμετέχουν αγωνιστικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις εναντίον των αλλεπάλληλων ισοπεδωτικών επιθέσεων που οργανώνουν κυβέρνηση και τρόικα, εις βάρος του επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και παράλληλα την οριστική διάλυσης της δημόσιας διοίκησης, για να προχωρήσουν χωρίς έλεγχο στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να πάρουν μέρος στην Αττική σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την Τετάρτη 19/3/14, στις 09.30 στο ΚΕΑΟ Πειραιώς 28, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 και κατάληξη στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με βάση τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι να επιλυθούν οριστικά και δίκαια τα ασφαλιστικά μας αιτήματα. Στόχος πρώτης γραμμής είναι να αποτραπεί η αποστολή προς Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κατάλογος ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα έχει ως συνέπεια να ξεκινήσουν αμέσως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε περισσότερους απο 50.000 Μηχανικών, όπως επιδιώκει ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνης Σελλιανάκης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας και η ετοιμότητα του ΤΕΕ μαζί με τις Ενώσεις και τους συλλογικούς φορείς των Μηχανικών μέχρι να εξουδετερωθεί κάθε απόπειρα του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, που επιχειρεί αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα να επιβάλει τις νέες εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς Νόμους της περιόδου 2011-2013, εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.

Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται μέχρι την τελική δικαίωση.

Όλοι την Τετάρτη 19/3/2014

-Στις 9.30 πμ στο ΚΕΑΟ (Πειραιώς 24).

-Στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

-Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου