.

Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους της ΔΕΗ [Σε τροχιά υλοποίησης η Πτολεμαΐδα V]

Με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ και τους συνεργάτες του, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα συνεργασίας της ΔΕΗ με το Δήμο Κοζάνης, για την ανάδειξη και προβολή του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής, την παρουσία και το μέλλον της ΔΕΗ αλλά και την πορεία υλοποίησης της Πτολεμαΐδας V, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης με τη συνεργασία της ΔΕΗ, για την προετοιμασία μιας  «ενεργειακής εκδρομής» που θα αναδείξει το ενεργειακό προφίλ της περιοχής, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην προβολή του κοινωνικού προσώπου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης τόνισε πως «είναι στους στόχους μας το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε όσα ζητήματα υπάρχουν, ώστε ο Δήμος Κοζάνης να γίνει προορισμός σε ότι αφορά τον ενεργειακό τουρισμό, και γιʼ αυτό ζητήσαμε τη συνεργασία της επιχείρησης. Επιπλέον ένα τα ζητήματα που συζητήσαμε αφορούσε στη συνδρομή της επιχείρησης στην πολιτιστική παραγωγή και θεωρώ πως η σημερινή συνάντηση μπορεί να αναδείξει ευκαιρίες για συνεργασία».
Ο κ. Στεργιώτης τόνισε ότι «με πολλή χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, συζητήσαμε μια σειρά από ιδέες που υπάρχουν σε προηγμένο στάδιο επεξεργασίας και αφορούν την πραγματοποίηση μαθητικών επισκέψεων που θα αναδείξουν τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής. Συζητήσαμε επίσης προτάσεις που αφορούν στον πολιτισμό, τις οποίες βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, με καινοτομίες μοναδικής έντασης. Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Μαλούτα με τον οποίο έχουμε μία μακρά και εποικοδομητική συνεργασία, για την μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στη χώρα, την μονάδα Πτολεμαΐδα V. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι το έργο αυτό είναι κλειδωμένο, είναι στη φάση υλοποίησής του, έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι χρηματοδοτικοί πόροι από διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, που σηματοδοτούν την εμπιστοσύνη που υπάρχει, τόσο για τη βιωσιμότητα του έργου, όσο και για το μέλλον της εθνικής οικονομίας»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου