.

Τον Ιούνιο το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ μετά από διαφωνίες για τα οικονομικά

Αναβλήθηκε για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ως προς τον τρόπο κάλυψης του οικονομικού ανοίγματος της Ομοσπονδίας.

Η αναβολή αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση των Σωματείων των Διοικητικών (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ), αλλά και των καταμετρητών, επιστημονικού προσωπικού, μηχανικών κ.ά. που δεν δέχθηκαν την πρόταση των υπολοίπων, να δοθούν εξουσιοδοτήσεις προς την επιχείρηση προκειμένου να παρακρατά αυξημένη εισφορά υπέρ της ΓΕΝΟΠ απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές, μετά τον έλεγχο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ οι εισφορές που παρακρατώνται από τους μισθούς αποδίδονται στα πρωτοβάθμια Σωματεία και όχι στην Ομοσπονδία.
Οι ίδιες πηγές μιλώντας προς το ΑΠΕ ανέφεραν ότι
- Τυχόν συνέχιση του συνεδρίου χωρίς τη συμμετοχή των αντιπροσώπων που δεν δέχονταν να δοθούν εξουσιοδοτήσεις θα οδηγούσε σε νομική προσβολή της εγκυρότητας του συνεδρίου.
- Πολλά Σωματεία ζήτησαν να υπάρξει αναλυτική έκθεση για το ύψος του χρέους της ΓΕΝΟΠ και τον τρόπο που δημιουργήθηκε πριν συνέλθει και πάλι το συνέδριο, στις αρχές Ιουνίου.
- Και τέλος, ότι σε μια περίοδο που δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το οικονομικό άνοιγμα της Ομοσπονδίας, και βέβαια με τον -κατά το προεδρείο του Συνεδρίου- «φραστικό εκτροχιασμό» της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ [in.gr]

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου