.

Υπερδιαστασιολόγηση μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων καταγγέλλει ο Κ.Αρσένης

Ερώτηση–καταγγελία στην Κομισιόν για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης, κάνοντας λόγο για σχεδιαζόμενες μονάδες σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων, με στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτών που θα αναλάβουν την κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
“Στην αγωνία τους να εγγυηθούν το κέρδος των εργολάβων που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν τις μονάδες διαχείρισης απορριμάτων, η κυβέρνηση και οι περιφερειάρχες έχουν δρομολογήσει τη δημοπράτηση μονάδων διαχείρισης απορριμάτων σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων.
Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν έχει παγώσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξαιτίας βαρύτατων παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Οι πολιτικές αυτές είναι παράνομες και παράλογες. Έχουν στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτώνμέσα από τις εγγυημένες ποσότητες απορριμάτων που θα προέλθει από τη φορολόγηση των νοικοκυριών μέσα από τις επιβαρύνσεις των δημοτικών τελών.
Οι πολίτες έχουν επιλογή την Κυριακή. Θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και ελπίδας για την επόμενη ημέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου