.

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας για εκκρεμότητες

Συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα ενέργειας επίτροπο, Γκίντερ Έτινγκερ είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η διασφάλισή της μέσω της διαφοροποίησης των οδών παροχής και των πηγών ενέργειας, καθώς και ζητήματα που άπτονται με τους δύο αγωγούς ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό IGB.
Επιπροσθέτως, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η διασύνδεση των διαφόρων ευρωπαϊκών δικτύων, ιδιαίτερα αυτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) με τις χώρες της Ομάδας Visegrad καθώς και οι έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα. Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κυρίως δε εκείνων που σχετίζονται με τη διασύνδεση των υπαρχόντων δικτύων. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα «ντοσιέ» της Ελληνικής Προεδρίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών και θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επόμενης Συνόδου Κορυφής, στο τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση του κ. Σαμαρά και του υπουργού ΠΕΚΑ με τον Ευρωπαίο επίτροπο ήταν «παραγωγική» και πραγματοποιήθηκε «σε καλό κλίμα».

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου