.

Σπάρτακος: Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ για τα ενεργειακά ζητήματα

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


Με το Προεδρείο και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ συναντήθηκαν ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Μηλιός καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θέμης Μουμουλίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έπειτα από αίτημα που εξέφρασαν οι υποψήφιοι, προκειμένου να λάβουν λεπτομερή ενημέρωση επί θεμάτων που άπτονται της ΔΕΗ αλλά και γενικότερων ενεργειακών ζητημάτων.
Επισημαίνοντας και καθιστώντας απολύτως σαφές ότι τόσο το θέμα του ΑΔΜΗΕ όσο και το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ» δεν υπάρχουν σαν υποχρέωση της χώρας μας στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Προεδρείο του Σωματείου στάθηκε αναλυτικά στα όσα αφορούν στο θέμα της πώλησης της ΔΕΗ αναπτύσσοντας παράλληλα ζητήματα όπως αυτά των προσλήψεων, της διασύνδεσης των νήσων, το μείγμα καυσίμου, των στερεών καυσίμων, της προοπτικής του λιγνίτη κ.α.
Με την επισήμανση «χωρίς τη δική σας συμμετοχή, υπόδειξη και εξειδίκευση κάποια ζητήματα δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν», αμφότεροι οι υποψήφιοι ευχαρίστησαν το σωματείο που αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνάντηση και μάλιστα δεν παρέλειψαν να εξαίρουν τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα με την οποία, επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν, ενημέρωσαν το κλιμάκιο που επισκέφθηκε το σωματείο.
Περαιτέρω, υποστηρίζοντας τη θέση «όταν έναν κρατικό μονοπώλιο γίνεται ιδιωτικό μονοπώλιο, δεν ωφελείται κανένας και καταργούνται όλα τα συμφωνηθέντα», οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν ειδικά στο ζήτημα της «Μικρής ΔΕΗ» υπερθεματίζοντας ενάντια στην πώλησή της με την επισήμανση ότι το ρεύμα είναι και θα πρέπει να παραμείνει κοινωνικό αγαθό.  
Τάχθηκαν υπέρ της κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και επεσήμαναν την έμφαση που δίδουν στην αναγκαιότητα που υπάρχει για διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων στους κόλπους της ΔΕΗ.



Γραφείο Τύπου 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου