.

Η «μικρή» Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού & η (αντί)ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

        Με το πρόσχημα των απειλών των δόσεων και αφού οι εκλογές τελείωσαν, η κυβέρνηση «ξεπαγώνει» την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και προχωρά ανασχηματισμένη και αποφασισμένη στο έργο της.

ΒΑΦΤΙΖΕΙ  ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΕΠΕΝΔΥΣΗ και παραχωρεί  στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και μονάδες φυσικού αερίου της ΔΕΗ, μαζί με το ανάλογο καταναλωτικό πελατολόγιο της παραγωγής τους, ώστε να εξασφαλίσουν άμεσα κέρδη.
Ο λιγνίτης μας, τα ποτάμια μας, τα δίκτυα μας στα συμφέροντα των ιδιωτών.
Αλήθεια τι χειρότερο θα έκανε μια κυβέρνηση; 

       Είναι προφανές ότι οι μονάδες οι οποίες εκχωρούνται από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας  πλήττουν την περιοχή βάναυσα.
       Οι πολιτικοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την περιοχή, τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, τους ανέργους, την κοινωνία. Τηρώντας από το 2010 μια τακτική «κατά περίσταση αντίδρασης» για την πώληση των εργοστασίων,  με το περίφημο «προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», συνεχίζουν να κρύβουν την εξάρτησή τους απ΄τους δανειστές της χώρας. Προβάλλουν στο σημερινό «παρόν», ως μοναδική λύση, για το μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού, τη διάλυση και την πώλησή της. Δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να στρώνουν το χαλί στα μεγάλα τραστ της ενέργειας  και τους ξένους μάνατζερ.  
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ. 
       Οι καιροί ου μενετοί. Από τη στάση μας στην επικείμενη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ θα κριθούμε όλοι. Ειδικότερα αυτοί που είναι μέλη της συγκυβέρνησης και με την ψήφο τους θα καθορίσουν το αν θα έχουμε μια μεγάλη ΔΕΗ στην υπηρεσία του καταναλωτή ή μια ΔΕΗ στην υπηρεσία των συμφερόντων.
       Τα ψέματα τελειώνουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουν από τους κκ Παπαδόπουλο, Κωνσταντινίδη και Κουκουλόπουλο να πράξουν το αυτονόητο, αυτά τα οποία, όλα τα προηγούμενα χρόνια δήλωναν σε πλατείες, στις πύλες των εργοστασίων, από τα έδρανα της βουλής!!
Να είναι σίγουροι πως και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, καθώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα σε ένα από τα θερινά τμήματα της βουλής, ώστε να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία ψήφισης για την μικρή ΔΕΗ και παράλληλα, στους αγώνες να πρωτοστατούν, δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν.
Ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι η καταψήφιση (τις μικρής ΔΕΗ) ή η παραίτηση τους.   
     Με την πεποίθηση ότι θα σταθούν στο ύψος της περίστασης και της κοινής θέσης των φορέων της Δυτ. Μακεδονίας, τους καλώ να δηλώσουν στην κοινωνία ανοιχτά και απερίφραστα τις προθέσεις τους, για το κορυφαίο εθνικής σημασίας αυτό ζήτημα.

Άρης Bατάλης
Αντιπρόεδρος Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου