.

Απερρίφθη από την ΕΕ η καταγγελία της ΔΕΗ για τη Διαιτησία με Αλουμίνιον

Απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, με απόφαση που φέρει ημερομηνία στις 12 Ιουνίου, την καταγγελία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου για την υπόθεση της τιμολόγησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η απόφαση, που αφορά στην υπόθεση περί εικαζόμενης κρατικής ενίσχυσης από τη ΔΕΗ στην Αλουμίνιο με τη μορφή τιμής ηλεκτρικού ρεύματος κάτω του κόστους ως αποτέλεσμα της απόφασης της Διαιτησίας, το αρμόδιο τμήμα, γνωστοποιείται σε επιστολή που υπογράφει ο προϊστάμενος της διοικητικής μονάδας κρατικών ενισχύσεων, της ΓΔ Ανταγωνισμού Joachim Lucking.
Σύμφωνα με την επιστολή, το αρμόδιο τμήμα έλαβε καταγγελία για χορήγηση εικαζόμενης κρατικής ενίσχυσης στην Αλουμίνιο, σχετικά με την οποία οι αρχές υπέβαλαν παρατηρήσεις. Το αρμόδιο τμήμα της ΓΔ Ανταγωνισμού έστειλε επιστολή προκαταρκτικών συμπερασμάτων στον καταγγέλλοντα στις 6 Μαΐου ενώ ο καταγγέλλων απάντησε στην επιστολή προκαταρκτικών συμπερασμάτων στις 6 Ιουνίου αλλά δεν υπέβαλε περαιτέρω πληροφορίες που να τεκμηριώνουν την καταγγελία.
Συνεπώς το αρμόδιο τμήμα της ΓΔ Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η καταγγελία αποσύρθηκε. Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή στις σχέσεις της ΔΕΗ με τους μεγάλους ενεργοβόρους καταναλωτές όπως η Αλουμινιον και κατ’ επέκταση και άλλους καταναλωτές όπως η ΛΑΡΚΟ, με δεδομένο ότι μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και αποφαίνεται ότι η διαιτητική απόφαση δε συνιστά κρατική ενίσχυση.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου