.

Εξι μέρες αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ

Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
 Για την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου - η συζήτηση του οποίου είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη - επικαλούνται το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού.

Μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας. Ενω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ. Μανιάτης θα βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει τον γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη.
«Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε πρόκειται για απόφαση που έχει περάσει από υπουργικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση στη σημερινή σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.
Δεκτές οι προτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αφορούν:
την διασφάλιση των υπαρχόντων εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που θα μεταφερθούν στο νέο σχήμα το 30% της πώλησης θα αφορά όχι μόνο περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ αλλά και υποχρεώσεις της επιχείρησης όπως για παράδειγμα δάνεια και παθητικό πελατών ο υποψήφιος αγοραστής θα επιλεγεί με βασικό κριτήριο το επενδυτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τα οικονομικά οφέλη από την πώληση θα παραχωρηθούν στην ΔΕΗ
Σημειώνεται ότι η «μικρή ΔΕΗ» αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης και ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πηγη: Thetoc.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου