.

Στο επόμενο ΔΣ της ΔΕΗ η έγκριση της short list για ΑΔΜΗΕ

Στη συνεδρίαση του επόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα γίνει πιθανότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί και να εγκριθεί η λίστα με τις εταιρείες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 66% του ΑΔΜΗΕ.

Οι τράπεζες HSBC-Citigroup και Εθνική έχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταλήξει στο ποιοι από τους πέντε υποψηφίους πληρούν τα κριτήρια για να περάσουν στην επόμενη φάση, και αυτό που απομένει πλέον είναι να εγκριθούν και από το ΔΣ της ΔΕΗ. Όπως έχει γράψει το Energypress, η αξιολόγηση των πέντε φακέλων από τις τράπεζες, βγάζει τέσσερα ονόματα πρώτης γραμμής και ένα παίκτη «δεύτερης ταχύτητας».
Οι πληροφορίες για την πορεία εξέτασης των χρηματοικονομικών στοιχείων, των φακέλων, και των ratings των πέντε υποψηφίων, επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις, ότι δηλαδή οι τέσσερις είναι τα ισχυρά ονόματα και εκτός απροόπτου θα βρεθούν στον επόμενο γύρο (China State Grid, Elia, Terna, PSP Investments), ενώ ο πέμπτος είναι το αουτσάιντερ (Indian Power Company), και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Στο δεύτερο γύρο ενδέχεται να δούμε και κάποιες συμμαχίες, για λόγους που σχετίζονται είτε με την τεχνική εμπειρία, είτε με το οικονομικό σκέλος. Στο κεφάλαιο της τεχνικής εμπειρίας, που είναι και προαπαιτούμενο του διαγωνισμού, Elia, Terna, και China State Grid, τη διαθέτουν ήδη σε μεγάλο βαθμό. Εκείνοι ωστόσο που ίσως χρειαστούν ενίσχυση σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, είναι οι Καναδοί και οι Ινδοί.
Όσο για το οικονομικό κεφάλαιο, δεν αποκλείεται να χρειαστούν ενίσχυση ακόμη και οι Ιταλοί της Terna, όπως λένε οι ίδιες πηγές.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου