.

ΤΕΕ/Τμημα Δυτ. Μακεδονιας & ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας- Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα "Εξοπλισμός και μεθοδολογία μετρήσεων για ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων"

Στα πλαίσια του έργου «Προώθηση της Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και Προστασίας του Περιβάλλοντος» (PEEBPE) του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013,το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το τμήμα Μηχανικής Βιοδιεργασιών του Πολυτεχνείου του Βερολίνου διοργανώνουν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών στο Δημαρχείο Γρεβενών, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 18.00 το απόγευμα σεμινάρια με θέματα:

«τον εξοπλισμό και τη μεθοδολογία μετρήσεων για ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων», καθώς και «είδη επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων» και «συμπαραγωγή από Βιοαέριο – Διαδικασία Παραγωγής και Παραδείγματα.» Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν οι εξής ενότητες:

Α) Περιγραφή έργου PEEBPE(Στημονιάρης Δημήτρης – Επιστημονικός Υπεύθυνος έργου)

Β) Απαιτούμενος εξοπλισμός για ενεργειακές επιθεωρήσεις (Τσιαμήτρος Δημήτριος) Είδη και χρησιμότητα στην ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, Προτεινόμενες τεχνικές προδιαγραφές, επιδειξη λειτουργίας, δυσκολίες κατά τη χρήση του εξοπλισμού σε επιθεωρήσεις σχολείων και δημοτικών κτιρίων, επεξεργασία αποτελεσμάτων – σχετικά λογισμικά.

Γ) Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων βάσει μετρήσεων (Κώττας Θεόδωρος). Είδη επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση σε δημόσια κτίρια που επιθεωρηθηκαν με τη χρήση εξοπλισμού μετρήσεων, δυσκολίες και περιορισμοί κατά τη μελέτη, τεύχη δημοπράτησης.

Δ) Συμπαραγωγή από Βιοαέριο – Διαδικασία Παραγωγής και Παραδείγματα (Dr-IngStefanJunne – Μετάφραση: Τσιαμήτρος Δημήτριος) Πρώτη ύλη, διαδικασία παραγωγής, απαιτούμενος εξοπλισμός και εγκαταστάσεις, παραδείγματα.

Προλογιζει ο κ. Ιωάννης Ντώνας, πρόεδρος του ΤΕΕ – Παράρτημα Γρεβενών.

«Τα σεμινάρια θα συνοδεύουν διαλείμματα για καφέ και βουτήματα, και θα διατεθούν φάκελος με πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και ηλεκτρονικές σημειώσεις.»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου