.

Ένωση: Συναντήσεις στην Αθήνα για την Πτολεμαϊδα 5 και θεματα εργαζομένων

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα πραγματοποίησε το προεδρείο της «ΕΝΩΣΗΣ» την Τρίτη 26-8-2014 και  Τετάρτη 27-8-2014.

Στις συναντήσεις του, με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Ζερβό Αρθρούρο, τους Γενικούς Διευθυντές Ορυχείων κύριο Νικολακάκο Παναγιώτη, Παραγωγής κύριο Κοπανάκη  Ιωάννη, ΔΑΝΠΟ κύριο Δαμάσκο Γεώργιο καθώς και με μία σειρά στελεχών της επιχείρησης το προεδρείο έθεσε τα παρακάτω  τα αιτήματα:

-      Την έλλειψη Προσωπικού.
-      Την ελλιπή συντήρηση του  εξοπλισμού.
-      Την εξέλιξη  κατασκευής της Πτολεμαΐδας V, καθώς και ζητήματα για τα Οικονομικά,  Μισθολογικά, για την πληθώρα των Εργολαβιών, καθώς  και για τα  Ατυχήματα.
-      Επίσης ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το εάν υπάρχει ενεργειακός σχεδιασμός ενόψει  και της  πολιτικής απόφασης για την πώληση του 30% της μικρής ΔΕΗ, καθώς και για την υποχρέωση της ΔΕΗ για την μεταφορά του 30% του προσωπικού με βάση το νομοσχέδιο.
Οι απαντήσεις που πήραμε σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού  είναι ότι, στο άμεσο χρονικό διάστημα θα τρέξει ο διαγωνισμός πρόσληψης 600 νέων προσλήψεων ο οποίος ήδη βρίσκετε στον ΑΣΕΠ, με την δέσμευση να ολοκληρωθεί το συντομότερο, για να προσληφθούν εάν γίνετε και ως το τέλος του χρόνου.
Βεβαίως αυτές οι προσλήψεις δεν επαρκούν.
Άλλωστε με μελέτη που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ορυχείων, αποδεικνύει την σοβαρή έλλειψη προσωπικού για τα Ορυχεία που είναι και η βασική αιτία, για την  ελλιπή  συντήρηση των μηχανημάτων και την  αύξηση των εργολαβιών.
Η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδας V  βρίσκετε μέσα στα χρονοδιαγράμματα  και θα υλοποιηθεί.
Στα πλαίσια του Ενεργειακού σχεδιασμού, είναι η παραμονή  των 5 μονάδων του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ οι οποίες θα αναβαθμισθούν, το κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στο τέλος του 2015  και η σταδιακή απόσυρση του ΑΗΣ Καρδιάς με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.
Συναδέλφισσες – οι:
Για όλες τις απαντήσεις που πήραμε, αλλά και στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκετε η επιχείρηση θα γίνουν το συντομότερο ενημερώσεις στους χώρους εργασίας
  





                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                ΕΝΩΣΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου