.

Υποχώρηση εσόδων και κερδών εμφάνισε η ΔΕΗ

Υποχώρηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Α. Ζερβός εφιστά την προσοχή στις επικείμενες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς (όπως οι δημοπρασίες ενέργειας παραγόμενης από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ) καθώς και στην αύξηση των επισφαλειών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τον Φεβρουάριο η πρώτη δημοπρασία ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2015 θα γίνει η πρώτη δημοπρασία ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που θέτει σε εφαρμογή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με στόχο την ανάπτυξη ανταγωνισμού στην αγορά ρεύματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Η κομισιόν επιβεβαιώνει τη θέση μου ότι η ΔΕΗ ξεπουλιέται με εντολή Σαμαρά

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του καθηγητή και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλου η ευρωπαϊκή  επιτροπή διαψεύδει την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί υποχρέωση κοινοτικής οδηγίας επιβεβαιώνοντας πλήρως την θέση που ανέπτυξα στο κοινοβούλιο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ ότι η απελευθέρωση της ενέργειας  στην Ελλάδα έχει ήδη ρυθμιστεί σε συμφωνία με το κοινοτικό δίκαιο.  

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κομισιόν για "μικρή ΔΕΗ": Δεν απαιτείται από την σχετική οδηγία [2009/72/ΕΚ] για την Ενέργεια η μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων εταιρειών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν απαίτησε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση την μερική ή πλήρη ιδωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών. Οι επίσημες αρχές της Κομισιόν, απαντωντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Γιώργου Κατρούγκαλου, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση. Δημιουργούν εκ των πραγμάτων, μείζον, πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: Δεύτερη Δημόσια Διαβούλευση για τη δημιουργία ρυθμιζόμενης προθεσμιακής αγοράς, για την πρόσβαση προμηθευτών σε ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή

Σε συνέχεια της από 07.05.2014 «Δημόσιας Διαβούλευσης της πρότασης της ΡΑΕ για τη δημιουργία ρυθμιζόμενης προθεσμιακής αγοράς, για την πρόσβαση προμηθευτών σε ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 540 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2014
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).
Οι θέσεις και τα προσόντα ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

 κλικ για να κατεβάσετε τον Πίνακα Κατανομής Θέσεων

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Οικονομικά Αποτελέσματα Α' Εξαμήνου 2014

Σε 2,834 δις ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ το α΄ εξάμηνο (μείωση 4%), ενώ τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 96,3 εκατ. ευρώ έναντι 127,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιχείρηση. Αναλυτικά:

Οικονομικά Αποτελέσματα Α' Εξαμήνου της ΔΕΗ ΑΕ (αρχείο pdf)

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Συναντήσεις στην Αθήνα για την Πτολεμαϊδα 5 και θεματα εργαζομένων

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα πραγματοποίησε το προεδρείο της «ΕΝΩΣΗΣ» την Τρίτη 26-8-2014 και  Τετάρτη 27-8-2014.

Στις συναντήσεις του, με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Ζερβό Αρθρούρο, τους Γενικούς Διευθυντές Ορυχείων κύριο Νικολακάκο Παναγιώτη, Παραγωγής κύριο Κοπανάκη  Ιωάννη, ΔΑΝΠΟ κύριο Δαμάσκο Γεώργιο καθώς και με μία σειρά στελεχών της επιχείρησης το προεδρείο έθεσε τα παρακάτω  τα αιτήματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέο ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών για το κτηματολόγιο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις : 07-10-2014 για τους κάτοικους εσωτερικού και στις  07-01-2015 για τους κάτοικους εξωτερικού και το Δημόσιο

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Αναζήτηση Συνεργασιών για την εκπόνηση μελετών

Ο Δήμος Κοζάνης ενεργώντας ως Αναθέτουσα Αρχή, για την υλοποίηση του έργου -προγράμματος «Μελέτες ωρίμανσης έργων ΕΣΠΑ και Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» και συγκεκριμένα του υπό-έργου “Αναπλάσεις Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων”αναζητεί συνεργασίες με φυσικά πρόσωπα, ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά για την εκπόνηση μελετών στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου [Τετάρτη 27.08.14, ώρα 14:30]

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 14:30 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καταργήθηκαν τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού δημοσίων έργων και προεκτιμώμενων αμοιβών μελετών

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καταργούνται άμεσα τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού δημοσίων έργων και προεκτιμώμενων αμοιβών μελετών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου [Τετάρτη 27.08.14, ώρα 20.00]

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 20.00 στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη. Η Συνεδρίαση είναι ανοικτή και μεταδίδεται διαδικτυακά από το http://www.ustream.tv/channel/koventario-live-cam με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επενδύσεις 2,5 τρισ. ευρώ για να «κλειδώσει» η ενεργειακή επάρκεια

Επενδύσεις από 1,15 έως και 2,5 τρισ. ευρώ «απαιτούνται» έως το 2030 στον ενεργειακό τομέα, προκειμένου η Ευρώπη επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων προκειμένου να διασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια και επάρκεια. Σύμφωνα με το European Climate Foundation, περίπου 1 τρισ. ευρώ θα πρέπει να διατεθεί για την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, συμβατικών και ΑΠΕ, τα 57 δισ. ευρώ για εφεδρικές μονάδες και τα 68 δισ. ευρώ για δίκτυα μεταφοράς υψηλής τάσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκό ανάχωμα για την αντιμετώπιση πιθανής ενεργειακής κρίσης προτείνει το ΥΠΕΚΑ για το φυσικό αέριο

Το ενδεχόμενο μιας ενεργειακής κρίσης που θα ανεβάσει τις τιμές του φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση θα επηρεάσει εντόνως αρνητικά την ελληνική οικονομία όχι μόνο έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, αλλά οδήγησε τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη να καταθέσει μία πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Παράταση έως 29/8 για τις αιτήσεις για τις Μόνιμες Επιτροπές του Τμήματος

Οι Μόνιμες Επιτροπές του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Τ.Ε.Ε. είναι όργανα με εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα που παραπέμπονται σ’ αυτές. Παράλληλα, αποστολή τους είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητας που κάθε μία αναφέρεται, να ενημερώνουν τη Διοικούσα Επιτροπή και να προετοιμάζουν τις απόψεις του Τμήματος για θέματα που αναφύονται.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αξιόπιστο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών δημιουργείται στη ΔΕΗ

Aλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ψιθυρίζουν ή φωνάζουν οι ανεμογεννήτριες; Τι λένε οι μελέτες...


Στην τραμπάλα των επιχειρημάτων για την «αθωότητα» ή την επικινδυνότητα στη δημόσια υγεία από τις επιπτώσεις των μεγάλων αιολικών πάρκων προστέθηκε ακόμα μία χθες στα υπέρ τους από το «Energy Policy Institute».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Συλλυπητήριο για τον Νίκο Αποστολίδη

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου μας διευθυντή του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αποστολίδη Νικόλαο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Έφυγε" ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Νίκος Αποστολίδης


Έφυγε από την ζωή ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός κ. Νίκος Αποστολίδης. Βαθιά η εκτίμηση των συναδέλφων του και όλων όσων τον γνώριζαν. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στην Κοζάνη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Νίκο...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Καταγγελία για το εργατικό ατύχημα στην Μεγαλόπολη

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της έχουν απαξιώσει την σημαντική προσφορά των εργαζομένων στα Ορυχεία, ξεπουλώντας με απαράδεκτο τρόπο ένα από τα πιο παραγωγικά κομμάτια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ήρθε ο άδικος θάνατος του συναδέλφου Θανάση Αναστόπουλου (Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης) όπου κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 1.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, [Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα  συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

European Environment Agency: Europe’s climate continues to change

The period from 2004-2013 was the warmest decade on record in Europe. Many other changes significant for Europe have been observed across the climate system, including warming oceans, rising sea level and shrinking snow cover, ice sheets, sea ice and glaciers.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα μυστικά μιας ενεργειακής «αποθήκης»

Σφοδρότατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα. Σε μια περίοδο που στην Ευρώπη κορυφώνεται η συζήτηση για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, λόγω της ρωσοουκρανικής κρίσης και του ενδεχομένου διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, η αξιοποίηση της αποθήκης θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα μας τη δυνατότητα δημιουργίας στρατηγικών αποθεμάτων τόσο για την ίδια όσο και για την τροφοδοσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κέντρο Διάδοσης Τεχνολογίας, η Κοζάνη πετάει στο μέλλον

Από την Καθημερινή...
Ενα δυναμικό κτίριο από γυαλί και μέταλλο, που έχεις την αίσθηση ότι αναδύεται από το έδαφος, είναι το «χαρτί» της Κοζάνης για την ανανέωση της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της πόλης τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για το Κέντρο Διάδοσης Τεχνολογίας (ΚΔΤ) που έχει χωροθετηθεί στη λεγόμενη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, μια ζωντανή περιοχή τρία χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, στην οποία φιλοξενούνται, ανάμεσα σε άλλα, το Πανεπιστήμιο και η έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γκάζι για πώληση της «μικρής ΔΕΗ» – Εως τις 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή προσφορών

 Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» επιδιώκει η κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει το μήνυμα στους ξένους επενδυτές ότι προωθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, α
νοίγοντας παράλληλα ουσιαστικά την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού αποκρατικοποιήσεων.
Για τον σκοπό αυτό η ΔΕΗ έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη του συμβούλου, που θα βοηθήσει στη διαδικασία της απόσχισης και της δημιουργίας της νέας εταιρείας, η οποία θα προικοδοτηθεί με το 30% του παραγωγικού και εμπορικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών στον διαγωνισμό για τους συμβούλους μετατέθηκε για τις 8 Σεπτεμβρίου -από την αρχική ημερομηνία της 25ης Αυγούστου- καθώς αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους ζήτησαν μικρή παράταση λόγω των διακοπών του Αυγούστου. Στην προκήρυξη για τον σύμβουλο γίνεται αναφορά στα πάγια που θα εισφερθούν στη νέα εταιρεία. Πρόκειται για λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες ισχύος 2.768 MW, μία άδεια παραγωγής για νέα λιγνιτική μονάδα στη Φλώρινα, τη «Μελίτη ΙΙ», ισχύος 400 ΜW, έξι ορυχεία λιγνίτη, καθώς και τη μονάδα φυσικού αερίου της Κομοτηνής, ισχύος 400 MW. Η προκήρυξη Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο σύμβουλος θα πρέπει να: Προσδιορίσει τα περιουσιακά στοιχεία, τη λειτουργία, το επιχειρηματικό μοντέλο της νέας εταιρείας. Αναλύσει λεπτομερώς τις δραστηριότητες, λειτουργίες, την οργάνωση κ.λπ. της νέας εταιρείας και να δώσει συμβουλές για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας κατά τη μετάβαση στο νέο περιβάλλον. Καταρτίσει λεπτομερές business plan και να δημιουργήσει το γραφείο project manag-ement. Παραδώσει την απαραίτητη μελέτη επιπτώσεων για το νέο επιχειρησιακό μοντέλο και τις λειτουργίες. Επίσης, ο σύμβουλος καλείται να προσδιορίσει το 30% των πελατών της ΔΕΗ που θα φύγουν από τη μητρική και θα ακολουθήσουν τη μικρή ΔΕΗ, ενώ θα πρέπει να μελετήσει και να αποτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στη μητρική η δημιουργία και πώληση της νέας θυγατρικής. Εξάλλου, μπορεί να ζητηθούν συμπληρωματικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της απόσχισης της μικρής ΔΕΗ. Το έργο θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών, ενώ για την επιλογή του συμβούλου θα βαρύνει σε ποσοστό 60% η τεχνική προσφορά και 40% η οικονομική. Σε ό,τι αφορά στην αποτίμηση των παγίων της ΔΕΗ, αυτή θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα κρίνουν την προσέλκυση μεγάλων ξένων και εγχώριων επενδυτών. Η εκτίμηση Η εκτίμηση αφορά τη ΔΕΗ, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ δεν θα περιλαμβάνει τις εδαφικές εκτάσεις στις οποίες γίνεται εξόρυξη λιγνίτη, ούτε και τις τεχνητές λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών. Οσο για την επιλογή του συμβούλου που θα εκτιμήσει την εύλογη αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων ορίστηκε η 22α Αυγούστου. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς μεν, αλλά και χωρίς βιαστικές κινήσεις, με σκοπό η απόσχιση να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015 και να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας, εφόσον έχει γίνει σωστά η απαραίτητη προετοιμασία και αποτίμηση. Είναι πιθανόν η ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια σύντμησης του χρόνου, να μην περιμένει να ολοκληρωθεί η μελέτη και η απόσχιση της θυγατρικής για να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης της «μικρής ΔΕΗ». ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ Βελγικό ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ «Ο Elia θέλει να εξαγοράσει το δίκτυο υψηλής τάσης στην Ελλάδα», ανέφερε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «L’ Echo». Σημειώνεται ότι ο βελγικός όμιλος Elia είναι ένας από τους τέσσερις υποψήφιους αγοραστές που έχουν επιλεγεί για την εξαγορά του ΑΔΜΗΕ, του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μαζί με την ιταλική Terna, την κινεζική SGCC και τον καναδικό διαχειριστή κεφαλαίων PSP. Η εφημερίδα τονίζει ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Elia, Μπάρμπαρα Βερχάγκεν, οι στόχοι του ομίλου δεν είναι μόνο οικονομικοί αλλά και στρατηγικοί. «Θέλουμε να διευρύνουμε τον ρόλο μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ενισχύσουμε την ηγετική θέση μας σε ό,τι αφορά την onshore και την offshore μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας». Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ακόμη ότι στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης είναι η διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη και τις Κυκλάδες, επισημαίνοντας: «Πολλά ελληνικά νησιά διαθέτουν ανεξάρτητα δίκτυα που στηρίζονται στη χρήση ντίζελ ή πετρελαίου, κοστίζουν πολύ και αποτελούν πηγή ρύπανσης. Η διασύνδεσή τους με την ηπειρωτική χώρα θα διασφαλίσει την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, οι ενεργειακές ανάγκες των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τη θερινή περίοδο. Η διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα μπορεί επίσης να δώσει ώθηση και στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτά τα νησιά, τα οποία διαθέτουν άφθονο ήλιο και άνεμο. Η ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείει και την εξαγωγή εναλλακτικής ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες». Αναφορικά με τους άλλους ανταγωνιστές αξίζει να σημειώσουμε ότι η κινεζική SGCC -η οποία διαχειρίζεται το 90% του κινεζικού δικτύου- βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για να αποκτήσει το 35% του ιταλικού δημόσιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος CDP Reti, το οποίο ελέγχει το χαρτοφυλάκιο συμμετοχής του ιταλικού κράτους στο δίκτυο της Terna». Οπότε είναι πιθανόν να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό κάποιος από τους δύο επενδυτές ή να κατατεθεί κοινή προσφορά. 
πηγή:ethnos.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νοέμβριο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μικρή ΔΕΗ

Η ανακοίνωση προ ημερών της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη συμβούλου που θα παράσχει υπηρεσίες για την δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, άνοιξε και τυπικά τη διαδικασία για την αποκρατικοποίηση. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συμβούλων, ζήτησαν να υπάρξει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υποβολή των προσφορών τους, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μεταθέσει χρονικά τη διαδικασία για τις 8 Σεπτεμβρίου.Παρότι το αίτημα έγινε δεκτό (λόγω Αυγούστου) σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress, το χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση της μελέτης και των προτάσεων του συμβούλου παραμένει εξαιρετικά στενό ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση στις προθεσμίες: θα δοθεί περιθώριο μόλις δύο μηνών, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να έχει παραδοθεί η μελέτη και οι εισηγήσεις, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της απόσχισης το Νοέμβριο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι μέσα στον ίδιο μήνα να εκδοθεί η διεθνής πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, από τους παίκτες που θα ενδιαφερθούν για να αποκτήσουν τα πάγια της μικρής ΔΕΗ. Δηλαδή τότε θα γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα και θα βολιδοσκοπηθεί για πρώτη φορά επί της ουσίας η πρόθεση των εγχώριων και διεθνών παικτών της αγοράς ηλεκτρισμού να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την απόκτηση της μικρής ΔΕΗ, των παγίων αλλά και των πελατών που τη συνοδεύουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος συνεπάγεται πώληση της θυγατρικής της ΔΕΗ που θα δημιουργηθεί μέσα στο 2015. Ως γνωστόν στη μικρή ΔΕΗ θα περιέλθουν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες ισχύος 2.768 MW και μία μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 400 MW. Επίσης, μία άδεια παραγωγής για τη νέα λιγνιτική μονάδα Μελίτη 2 στη Φλώρινα, τα ορυχεία του Αμύνταιου και 5 ακόμη ορυχεία. Το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας που θα περάσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε ιδιώτες περιλαμβάνει ακόμη το 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ και περίπου 2.500 εργαζομένους.(από kozan.gr)

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

118 θέσεις ΥΕ Εργατών στη ΔΕΗ (ΛΚΔΜ)

To Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας ενδιαφέρεται για την πρόσληψη εκατόν δέκα οκτώ (118) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια),για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων και Μονάδων. Υποβολή αιτήσεων από 13/08/2014 μέχρι και 22/08/2014 στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ: 23ο χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος. Τηλ.επικοινωνίας: 24630-52317. Απαιτούμενα δικαιολογητικά με την υποβολή της Αίτησης: 1. Αίτηση συμμετοχής -Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγείται απο την υπηρεσία) 2. Πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ για τον προσδιορισμό του χρονικού διαστήματος ανεργίας του υποψηφίου, η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από (10) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμiας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και κάρτας ανεργίας 3. Πιστοποιητικά αρμόδιων φορέων από τα οποία θα προκύπτει η οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση του υποψηφίου,άγαμος, έγγαμος, αριθμός τέκνων, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, ειδικές ανάγκες σε μέλη της οικογένειας του, γονέας η τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας κ.λ.π.). 4. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Η αίτηση πρέπει να συμπληρώνεται με μεγάλη προσοχή και με ακρίβεια των στοιχείων του κάθε υποψήφιου για την σωστή καταχώρηση και μοριοδότηση. Στην Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση να δηλώνει ο κάθε υποψήφιος αν έχει απασχοληθεί στη ΔΕΗ Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (π.χ. σύμβαση έργου, ημερομίσθιος κ.α., εκτός πρακτικής άσκησης) κατά το τελευταίο έτος, καθώς και τα χρονικά διαστήματα που απασχολήθηκε. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η επαναπρόσληψη ατόμων που έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), πριν παρέλθουν 12 μήνες από τη λήξη της προηγούμενης απασχόλησής τους στη ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Επένδυση 36 εκατ. για παράταση ζωής δύο μονάδων

Στη σημαντικότερη επένδυση για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων προχωρά η ΔΕΗ. Το σχέδιο για αναβάθμιση δύο μονάδων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Πτολεμαΐδα. O διαγωνισμός αναμένεται να έχει κατακυρωθεί στις αρχές του 2015. Απόφαση για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης που θα παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ -3,85% αποφάσισε η διοίκηση της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, προκήρυξε διαγωνισμό για την αναβάθμιση δύο λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Πτολεμαΐδα, από τις παλαιότερες σε λειτουργία, με την εγκατάσταση συστημάτων μείωσης των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί δε τη σημαντικότερη επένδυση εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων. Ως γνωστόν, την τελευταία πενταετία, με την έναρξη της κρίσης, οι επενδύσεις της ΔΕΗ ΔΕΗ -3,85% σε έργα εκσυγχρονισμού έχουν περιοριστεί στα άκρως απαραίτητα για τη λειτουργία των παραγωγικών της υποδομών. Ο διαγωνισμός που αναμένεται να έχει κατακυρωθεί στις αρχές του 2015, εφόσον δεν δοθούν πολλές χρονικές παρατάσεις για την κατάθεση των προσφορών (3 Οκτωβρίου 2014), αφορά την αναβάθμιση των λεβήτων των μονάδων 1 και 2 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε επίπεδα έως 200 μιλιγκράμ ανά κυβικό μέτρο αερίων. Με την αναβάθμιση αυτή, η λειτουργία τους ως προς την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν θα καταστεί σύμφωνη με την κοινοτική οδηγία 75 του 2010, η οποία εκτός όλων των άλλων θέτει και απώτατο όριο λειτουργίας σε παλαιές μονάδες προ του 1987 τις 17.500-32.000 ώρες ανάλογα με το μέγεθός τους και τον τύπο καυσίμου, με έναρξη την 1η Ιανουαρίου του 2016. Με δεδομένο δε ότι οι μονάδες του ίδιου ΑΗΣ είναι εφοδιασμένες και με μονάδες αποθείωσης, θεωρείται ότι αξίζει η επένδυση για παράταση του χρόνου λειτουργίας τους. Έτσι με βάση τους περιορισμούς που θέτει η κοινοτική οδηγία, ο προγραμματισμός της ΔΕΗ ΔΕΗ -3,85% προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας των δύο μονάδων για τέσσερις μήνες μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016 για την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης του εξοπλισμού. Τέλος να σημειωθεί ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού θα γίνει με βάση το συνολικό τίμημα της κάθε προσφοράς, όπως αυτό διαμορφώνεται όχι μόνο από το κόστος του έργου, αλλά και από ενδεχόμενη χρηματοδοτική πρόταση που θα κάνει ο προσφέρων. Από euro2day.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Να μειωθεί έως και 50% ο ΕΝΦΙΑ για τα διατηρητέα

ΥΠΕΚΑ: Να μειωθεί έως και 50% ο ΕΝΦΙΑ για τα διατηρητέα Τη λήψη μέτρων για την προστασία των περισσοτέρων από 10.000 κτιρίων ανά την Επικράτεια που έχουν θεσμικά κηρυχθεί ως «Διατηρητέα», εισηγείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.Όπως επισημαίνει ο Υπουργός ΠΕΚΑ, οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί στα συγκεκριμένα κτίσματα πολλαπλασιάζουν το κόστος διατήρησης, συντήρησης, επισκευής και ανακαίνισής τους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος των συμβατικών κτιρίων και μάλιστα αυτή η επιβάρυνση, που αφορά στην Προστασία και τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, έχει μετακυλιστεί εξ” ολοκλήρου προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Ως αποτέλεσμα, σημαντικός αριθμός διατηρητέων κτιρίων έχουν εγκαταλειφθεί με κίνδυνο την κατάρρευσή τους, συνιστώντας έτσι απειλή για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών. Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρει μεταξύ άλλων : «Στο πλαίσιο της ορθολογικής αντιμετώπισης των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), θεωρώ χρέος μου να σε ενημερώσω για ένα κρίσιμο ζήτημα που είναι άρρηκτα δεμένο με το «διατηρητέο οικιστικό απόθεμα» της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας μας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις Διεθνών Συμβάσεων, Κοινοτικών Οδηγιών και Εθνικής Νομοθεσίας, με πρωτοβουλία και ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Πολιτισμού, άλλων αρμόδιων Υπουργείων και των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει εκδώσει συγκεκριμένες αποφάσεις με τις οποίες έχουν δεσμευτεί μεμονωμένα κτίρια με το χαρακτηρισμό τους ως «Διατηρητέα». Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς η Πολιτεία έχει επιβάλλει δυσμενέστατους περιοριστικούς όρους και προϋποθέσεις ως προς τις χρήσεις και ως προς τους Συντελεστές Δόμησης (ποσοστό κάλυψης, ύψος, αρχιτεκτονική μορφή, δομικά υλικά κ.α.) που συνεπάγονται δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Είναι σαφές ότι στα θεσμικά κηρυγμένα «Διατηρητέα Κτίρια», που για το ΥΠΕΚΑ ανέρχονται σε περίπου 10.200 (Δημόσια και Ιδιωτικά), οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί πολλαπλασιάζουν το κόστος διατήρησης, συντήρησης, επισκευής και ανακαίνισης, σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος των συμβατικών κτιρίων. Αυτό το κόστος για την Προστασία και τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, έχει μετακυλιστεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ προς τους ιδιοκτήτες των κτιρίων. Να επισημανθεί ότι σημαντικός αριθμός διατηρητέων κτιρίων έχουν εγκαταλειφθεί, με κίνδυνο την κατάρρευσή τους, συνιστώντας έτσι απειλή για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών. Υπό κανονικές συνθήκες θα είχαμε χρέος ως Πολιτεία, να λάβουμε ειδικά πολλαπλά μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών των κτιρίων παραδοσιακών οικισμών, ιστορικών οικιστικών συνόλων, ιστορικών τόπων, αρχαιολογικών χώρων, κ.α. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θεωρώ ότι, ως πράξη αναγνώρισης των βαρών που υφίστανται τα παραπάνω ακίνητα, η Πολιτεία οφείλει να διατηρήσει και να επεκτείνει τα κατά το δυνατόν ευνοϊκότερα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον για όλα τα «Διατηρητέα Κτίρια», έχοντας την ευθύνη αφενός μεν για τη διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφετέρου δε για την προστασία των πολιτών. Είναι προφανές ότι οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις θα αφορούν σε ιδιοκτήτες που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν πρέπει να αφορούν σε ιδιοκτήτες υψηλού εισοδήματος. Το εύλογο και δίκαιο αυτό αίτημα έχει κατατεθεί διαχρονικά με ένταση και με έμφαση και κυρίως με θετικά και αξιόπιστα επιχειρήματα, από κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς (Αυτοδιοίκηση, Τεχνικό Επιμελητήριο, Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων, ICOMOS (InternationalCouncilonMonumentsandSites), Σύλλογοι Ιδιοκτητών Διατήρησης και Προστασίας Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος κ.λ.π.). Μάλιστα, ανάλογη πρόσφατη προσέγγιση για το θέμα γίνεται και από το Συνήγορο του Πολίτη,»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Απαράδεκτη η κατάργηση των κατώτατων ορίων του ΜΕΕΠ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους φάρους και την στρατολογία προάγει τα συμφέροντα των λίγων μεγαλοεργολάβων εις βάρος των πολλών μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων, των νέων μηχανικών και της τοπικής αγοράς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)

Το 1889 φτάνει το "ηλεκτρικό" στην Ελλάδα. Η Γενική Εταιρεία Εργοληψιών, κατασκευάζει στην Αθήνα, στην οδό Αριστείδου, την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρώτο κτίριο που φωτίζεται είναι τα Ανάκτορα και πολύ σύντομα ο ηλεκτροφωτισμός επεκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύμβουλο για τη μικρή ΔΕΗ προσλαμβάνει η ΔΕΗ

Ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες για το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά της η ΔΕΗ, τη δημιουργία της θυγατρικής στην οποία θα εισφερθεί το 30% των παγίων και στη συνέχεια θα τεθεί προς πώληση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης [Δευτέρα 4.8.14, 20:00 & 21:00]

Eιδική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 ώρα 20:00, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, με το παρακάτω θέμα συζήτησης:

1. Έγκριση Ισολογισμού – Αποτελεσμάτων Χρήσης και Ταμειακού Απολογισμού έτους 2013 του Δήμου Κοζάνης. Εισηγητής: κ. Τζέλλος Γεώργιος, Αντ/ρχος Κοζάνης

Τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 ώρα 21:00, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη,  με το παρακάτω θέμα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Με το επίσημο Ευρωπαϊκό σύστημα οι δημοπρατήσεις-συμβάσεις για τα δημόσια έργα

Να θεραπεύσει πληγές δεκαετιών και να κλείσει τις «τρύπες» στο σύστημα υπογραφής κρατικών συμβάσεων, από τις οποίες το δημόσιο έχει χάσει δισεκατομμύρια ευρώ για ατελή ή υπερτιμολογημένα έργα χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει και να βρει το δίκιο του από τους προμηθευτές του που έπαιζαν "στα δάκτυλα" τα νομικά τερτίπια, επιχειρεί η κυβέρνηση, με το νέο καθεστώς που επιβάλλει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Και τώρα τι μετά τη “μικρή ΔΕΗ"; Ένα νέο “μέτωπο” για την βιωσιμότητα της περιοχής μας!

Πριν από λίγες βδομάδες όλοι οι τοπικοί φορείς υπερβαίνοντας τις διαφορές μας στα θέματα ενέργειας διαμορφώσαμε ένα μέτωπο απέναντι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – ή καλύτερα εκποίηση – της ΔΕΗ. Ας σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου για ακόμη μια φορά ήταν μέτρια (και η αδυναμία των φορέων να τον κινητοποιήσουν φανερή), γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καταρχήν έγκριση από την Κομισιόν για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar

Την καταρχήν έγκρισή της για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην αζερική Socar έδωσε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ ως ανεξάρτητου Διαχειριστή υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Socar, που παρέλαβε προ διμήνου από τη ΡΑΕ, η Ε.Ε. απέστειλε προχθές τις ολοκληρωμένες θέσεις της επί του θέματος, οι οποίες φαίνεται να ξεμπλοκάρουν την ιδιωτικοποίηση που βρίσκεται εν αναμονή από τον περασμένο Αύγουστο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...