.

Σύμβουλο για τη μικρή ΔΕΗ προσλαμβάνει η ΔΕΗ

Ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες για το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά της η ΔΕΗ, τη δημιουργία της θυγατρικής στην οποία θα εισφερθεί το 30% των παγίων και στη συνέχεια θα τεθεί προς πώληση.

Ήδη στον ιστότοπο της εταιρείας βρίσκεται αναρτημένη η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα βοηθήσει στη διαδικασία δημιουργίας της νέας εταιρείας. Όπως τονίζεται ειδικότερα στην 9σέλιδη προκήρυξη, ο σύμβουλος καλείται να συνδράμει στη δημιουργία της εταιρείας με την εισφορά σε αυτήν των προβλεπόμενων παγίων και την απόσχισή της ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η πώληση.
Φυσικά στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στα γνωστά πάγια που θα εισφερθούν στη νέα εταιρεία (λιγνιτικές, υδροηλεκτρικά, Κομοτηνή, ορυχεία και πελατολόγιο) όπως έχουν προσδιοριστεί και με το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ.
Το έργο του συμβούλου όπως αυτό περιγράφεται στην προκήρυξη είναι:
-Θα πρέπει να προχωρήσει στον καθορισμό των περιουσιακών στοιχείων αλλά και της λειτουργίας και του επιχειρηματικού μοντέλου της νέας εταιρείας.
-Θα αναλύσει λεπτομερώς τις δραστηριότητες, λειτουργίες, οργανωτικά και άλλα θέματα και θα δώσει συμβουλές για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας κατά τη μετάβαση στο νέο περιβάλλον
-Θα καταρτίσει λεπτομερές business plan και θα δημιουργήσει το γραφείο project management
-Θα παραδώσει την απαραίτητη μελέτη επιπτώσεων για το νέο επιχειρησιακό μοντέλο και τις λειτουργίες
-Θα προετοιμάσει, παρακολουθήσει και διασφαλίσει ό,τι είναι απαραίτητο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργική ετοιμότητα της εταιρείας. Μπορεί επίσης να ζητηθούν συμπληρωματικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της απόσχισης της μικρής ΔΕΗ.
Όπως αναλύονται οι υπηρεσίες αυτές στην προκήρυξη είναι σαφές ότι ο σύμβουλος μεταξύ άλλων καλείται να προσδιορίσει το 30% των πελατών της ΔΕΗ που θα φύγουν από την εταιρεία και θα ακολουθήσουν τη μικρή ΔΕΗ, ενώ επίσης θα μελετήσει και αποτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στη μητρική η δημιουργία και πώληση της νέας θυγατρικής. Επίσης θα πρέπει να συνδράμει στην αντιμετώπιση ρυθμιστικών ζητημάτων, να διαμορφώσει αρχές λειτουργίας, να εντοπίσει τις προκλήσεις και τις επιλογές οργανωτικής δομής και άλλα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου το αργότερο ως τις 2.00 το μεσημέρι, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ζητήθηκε παράταση από πληθώρα ενδιαφερόμενων οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η υποβολή προσφορών έληγε στις 25 Αυγούστου.
Η διάρκεια του έργου θα είναι 8μηνη, ενώ για την επιλογή του συμβούλου θα βαρύνει σε ποσοστό 60% η τεχνική προσφορά και 40% η οικονομική.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου