.

«Πράσινο φως» για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας, ένα έργο που καθυστερεί εδώ και δεκαετίες, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ταγαρά και τη κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Η σύσκεψη αφορούσε την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας και την υπογραφή των σχεδίων διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδος. «Προχωρούμε στην εφαρμογή των αποφάσεων που δρομολογούν ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από σήμερα», δήλωσε ο πρωθυπουργός για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας, το οποίο θα παράγει ετησίως 360 Gwh.
To έργο ξεκίνησε το 1986 και σταμάτησε το 2001 λόγω δικαστικών εμπλοκών στην εκτροπή του Αχελώου, αφού είχαν δαπανηθεί 283 εκατ. ευρώ. Για την ολοκλήρωσή του θα απαιτηθούν άλλα 110 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διαθέσει η ΔΕΗ. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, κάθε χρόνος καθυστέρησης κοστίζει στη ΔΕΗ 25 εκατ. ευρώ και οι συνολικές μέχρι σήμερα απώλειες από το «πάγωμα» του έργου στοίχισαν 300 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου