.

Συνολική λύση με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή ενέργειας στη Φλώρινα


“Ο λιγνίτης και τα νερά είναι εθνικά αγαθά που πρέπει να προασπίσουμε, καθώς ανήκουν στο λαό και αυτό επιβάλλει το κράτος δικαίου” ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κατά την ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης, που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με τη σύμβαση για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Ε. και να ληφθούν αποφάσεις μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος ο κ. Καρυπίδης δήλωσε κατηγορηματικά πως πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον και πρόκρινε μια συνολική λύση για Βεύη-Κλειδί-Αχλάδα με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συναποφασισθεί με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι (υπουργείο, κόμματα) θα κληθούν να πάρουν θέση.
“Δεν έχω εξαρτήσεις, ούτε και βαρίδια. Και μόνος μου να μείνω, δεν θα γονατίσω ποτέ στα συμφέροντα” ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στέλνοντας μήνυμα πως “δεν θα δώσουμε τα κλειδιά της περιοχής μας σε όσους δεν σέβονται το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα και τη βούληση του λαού της περιοχής”. Τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στη Βεύη, με στόχο να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ενημερωθούν οι κάτοικοι που έχουν και τον τελικό λόγο, όπως προτάσσει η άμεση δημοκρατία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου