.

ΤΕΕ: Αντίδραση για τις αποφάσεις του Προέδρου του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ σε βάρος των μηχανικών

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης με την επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση ζητά να απομακρυνθεί αμέσως ο κ Σελλιανάκης από τη θέση του, που έχει ανακηρυχθεί από το ΤΕΕ και το σύνολο των επιστημονικών φορέων «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και αμέσως να ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις του. Ταυτοχρόνως καταγράφει τη σωρεία των συνεχών και κατ΄ εξακολούθηση παράνομων, αντιδεοντολογικών και εκδικητικών εις βάρος των ασφαλισμένων μηχανικών και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ πεπραγμένων του κ Σελλιανάκη της τελευταίας διετίας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ στέλνει στον υπουργό και την επιστολή των επτά προέδρων των Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων, που οι ασφαλισμένοι μέλη τους υπάγονται στους αντίστοιχους κλάδους του ΕΤΑΑ (υγειονομικών , νομικών συμβολαιογράφων) οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη από το Ταμείο. Επιστολή που όπως υπογραμμίζει ο Χρ. Σπίρτζης προς τον Ι. Βρούτση αφαιρεί κάθε «δικαίωμα, ηθικό αλλά και ουσιαστικό, να συνεχίσετε να καλύπτετε και να τον διατηρείτε στη θέση του».
Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρεται και παραθέτει στον υπουργό αναλυτικά στοιχεία για τα τελευταία πεπραγμένα της «λαμπρής» θητείας του κ. Σελλιανάκη, που εντός των εορτών των Χριστουγέννων συνεχίζει το καταστροφικό του έργο απέναντι στους Μηχανικούς και το Ταμείο. Σημειώνεται ότι αιφνιδιαστικά και παράνομα, χωρίς καμία απόφαση των οργάνων διοίκησης του Ταμείου, κατά παράβαση αντίθετων αποφάσεων, που έχουν λάβει το ΔΣ ΤΣΕΜΕΔΕ και το ΔΣ ΕΤΑΑ, ο εγκάθετος πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ κ Σελλιανάκης, παρέδωσε μέσω του τμήματος μηχανογράφησης του ΕΤΑΑ και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ στις Οικονομικές Εφορίες αναξιόπιστη και παραπλανητική λίστα ασφαλιστικών οφειλών των ασφαλισμένων του κλάδου Μηχανικών & ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί γιγαντιαία και μαζική εξοντωτική εισπρακτική επιχείρηση εις βάρος τους. Με το πρόσχημα συμψηφισμού οφειλών ασφάλισης και Εφορίας, με βάση τη «λίστα Σελλιανάκη», οι μηχανικοί καλούνται αιφνιδίως και παράνομα να πληρώσουν αναδρομικά και εφάπαξ, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών της τετραετίας 2011-2014 και, μάλιστα, εξωπραγματικά αυξημένες μαζί με επίσης δυσθεώρητες προσαυξήσεις δήθεν υπερημερίας.
Η «λίστα Σελλιανάκη» περιλαμβάνει ηλεκτρονικό αρχείο, που δεν είναι επικαιροποιημένο και ελεγμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου, με εξοντωτικές και εξωπραγματικές οφειλές, οι οποίες κατά βάση είναι πλαστές. Δεν έχουν ληφθεί υπόψη χιλιάδες περιπτώσεις ρύθμισης των οφειλών, που ήδη έχουν γίνει και εξυπηρετούνται, οι οποίες τινάζονται στον αέρα, με μεγάλη ζημία του Ταμείου και εκδικητική ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Επίσης δεν περιλαμβάνονται πλήθος περιπτώσεων, που αφορούν σε νόμιμες ειδικές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις ασφαλισμένων, όπως επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη δικαιούχοι που έχουν κινήσει διαδικασίες συνταξιοδότησης, οι οποίοι οδηγούνται τώρα σε νέο «εισπρακτικό Καιάδα» και χάνουν δικαιώματα τους. Παραβιάζεται κάθε κανόνας εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα. Επιχειρείται να καταργηθούν συλλήβδην αποφάσεις του ΔΣ ΤΣΜΕΔΕ και ΔΣ ΕΤΑΑ, οι οποίες όπως είναι γνωστό έχουν ληφθεί μετά από πολύμηνους αγώνες και δυναμικές κινητοποιήσεις του ΤΕΕ και των φορέων των μηχανικών την τελευταία διετία. Αποφάσεις, που προβλέπουν ότι δεν επιβάλλονται εξωπραγματικές εισφορές και προσαυξήσεις και μάλιστα εφάπαξ και αναδρομικά, τις οποίες οι ασφαλισμένοι μηχανικοί εξ αντικειμένου αδυνατούν να πληρώσουν αφού στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, καταχρεωμένοι και οδηγούνται βίαια εκτός επαγγέλματος και αγοράς εργασίας. Οι αποφάσεις αυτές των ΔΣ ΤΣΜΕΔΕ και ΔΣ ΕΤΑΑ είναι ισχυρότατες και δεν ανακαλούνται καθώς εκκρεμεί οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχει προσφύγει το ΤΕΕ.
Σε μία κρίσιμη λοιπόν πολιτική συγκυρία για τη χώρα και τους μηχανικούς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει ότι ο κ Σελλιανάκης επιχειρεί να καταλύσει τη νομιμότητα και να γκρεμίσει ότι κέρδισαν οι μηχανικοί με τους αγώνες τους την τελευταία διετία με αποφάσεις του ΔΣ ΤΣΜΕΔΕ και ΔΣ ΕΤΑΑ, αγνοώντας τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα καταλύει την ίδια τη λειτουργία του Ταμείου και των υπηρεσιών του, και προχωρά στο διαλυτικό και καταστροφικό έργο του συνεπικουρούμενος από μια μικρή ομάδα εγκάθετων υπαλλήλων, που ο ίδιος έχει διορίσει παράνομα και χωρίς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΤΑΑ. Το ΤΕΕ και οι διπλωματούχοι μηχανικοί, όπως υπογραμμίζεται έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δίκαιο και τη νομιμότητα. Αυτό θα κάνουν και τώρα.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ στην επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας υπενθυμίζει την παλιότερη πρόταση του ΤΕΕ για την εκ περιτροπής τοποθέτηση Προέδρου του ΕΤΑΑ από τους Φορείς των τριών Κλάδων Ασφαλισμένων

 Πηγή: Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου