.

Διεθνές συνέδριο για τα νανο-υλικά με ελληνικό χρώμα στο Παρίσι!

Το καλοκαίρι του 2015 έχει προγραμματιστεί ένα από τα διεθνή επιστημονικά συνέδρια στον τομέα των προηγμένων υλικών. Το Διεθνές Συνέδριο Nano Materials for the Energy and the Environment, NanoMatEn 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου παράλληλα με την έκθεση Nanotech France 2015 που προσελκύει επιχειρήσεις και επιστήμονες από ολόκληρο τον Κόσμο.


Η θεματολογία του Συνεδρίου Nano MatEn 2015 θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις για ανάπτυξη νανο-υλικών για ενεργειακές εφαρμογές, μπαταρίες, τεχνολογία σε έξυπνες συσκευές, πράσινη ανάπτυξη, ΑΠΕ, ειδικά κράματα, τεχνολογίες υδρογόνου, φωτοβολταϊκά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

General Chairs είναι οι Dr. Daniel Fruchart από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS) και ο Επ. Καθ. Σοφοκλής Μακρίδης από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, ενώ ένας από τους σημαντικούς ομιλητές θα είναι ο αναγνωρισμένος επιστήμονας, Dr. Jeff Urban, επιστημονικός επικεφαλής στο Molecular Foundry του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο κ. Μακρίδης, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, είχε αφήσει για ένα διάστημα την Ελλάδα με σκοπό την έρευνα σε θέματα τεχνολογίας υδρογόνου, νανο-υλικών και άλλα πεδία τόσο στην Αμερική με το Berkeley όσο και στην Ευρώπη με το Πανεπιστήμιο του Bolton. Εκεί συνεργάστηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα παράγοντας πολύτιμα ερευνητικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ στον τομέα των υλικών και της ενέργειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτό το άκρως παραγωγικό διάστημα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με σκοπό τόσο να προσφέρει με τις γνώσεις και τις μεγάλες συνεργασίες που συνεχίζονται όσο και να βοηθήσει τους νέους Έλληνες φοιτητές να μεταβούν στην Αμερική και την Ευρώπη. Ήδη υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες που πλαισιώνουν την ερευνητική ομάδα του κ. Μακρίδη στο εξωτερικό και ο ίδιος ευελπιστεί να τους ακολουθήσουν και άλλοι νέοι.

Για το NanoMatEn 2015 μπορείτε να δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.setcor.org/conferences/Nano-MatEn-2015

Πηγή: www.ergonblog.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου