.

Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου [04.02.14]

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου  2014 και ώρα 20.00  στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο,  του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη. Η Συνεδρίαση είναι ανοικτή και μεταδίδεται διαδικτυακά από το http://www.ustream.tv/channel/koventario-live-cam με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συλλαλητήριο Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΗ την Τρίτη 4.2.14

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Όπως είναι γνωστό ψηφίστηκε επί της αρχής την Τετάρτη 29/1/14 το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ η ψήφιση επί των άρθρων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4/2/2014. Επισημάνεται ότι η παραπέρα πώληση του Ομίλου ΔΕΗ σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα γίνει με υπουργικές αποφάσεις!!!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με δύο αποφάσεις του, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΑΕΡ), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έναρξη κατάρτισης μητρώου πιστοποιημένων επιθεωρητών

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας κατάρτισης του Μητρώου Πιστοποιημένων Επιθεωρητών.
Έργο των Επιθεωρητών Άδειας Λειτουργίας είναι η διενέργεια περιοδικών επιθεωρήσεων σε μεταποιητικές ή συναφείς εγκαταστάσεις. Η διαδικασία ανάθεσης διενέργειας των επιθεωρήσεων γίνεται από τις Αδειοδοτούσες Αρχές κατόπιν ετήσιου προγραμματισμού περιοδικών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων που αυτές έχουν αδειοδοτήσει. Τα μέλη των κλιμακίων (μονομελή ή διμελή) ορίζονται από την Αδειοδοτούσα Αρχή, έπειτα από αυτόματη και τυχαίας προσπελάσεως ηλεκτρονική κλήρωση, μεταξύ των Επιθεωρητών που ανήκουν στο Μητρώο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έγκριση Σχεδίων Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικών Διαμερισμάτων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης ανακοινώνει την υπογραφή των αποφάσεων Έγκρισης Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν ομόφωνης έγκρισής τους από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων. Οι εν λόγω αποφάσεις έχουν προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Υπενθύμιση για τις προθεσμίες του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι την επόμενη εβδομάδα λήγουν προθεσμίες του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Ειδικότερα, για όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου 4014/2011 και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν πληρώσει μόνο παράβολο, η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο 4178 χωρίς επιπλέον επιβάρυνση είναι η 7η Φεβρουαρίου 2014. Επίσης, για όλες τις κατηγορίες του νόμου 4178, η προθεσμία υπαγωγής για την ωφέλεια των 102 μηνιαίων (ή 17 εξαμηνιαίων) δόσεων λήγει επίσης στις 7/2/2014.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

New LIFE Regulation published: programme continues to 2020

The new LIFE Regulation has been published in the Official Journal of the European Union, the official record of EU legislation. The Regulation - which was published on 20 December 2013 - establishes the Environment and Climate Action sub-programmes of the LIFE Programme for the next funding period, 2014–2020. The budget for the period is set at €3.4 billion in current prices.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ηλεκτροδότηση της χώρας κρέμεται σε... μια κλωστή

Από μία... κλωστή κρέμεται το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαίου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E), το πλεόνασμα επάρκειας ισχύος είναι μόλις 1 Γιγαβάτ και στα επόμενα δύο με τρία χρόνια αυτό θα μηδενιστεί.

Μάλιστα, χθες, ημέρα απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ, το σύστημα κρατήθηκε χάρη στις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος περίπου 2 Γιγαβάτ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη, εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και Oικοδομικοί Συνεταιρισμοί – Χρήσεις Γης»

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης το σχέδιο νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη, εγκαταλελειμμένοι οικισμοί και Oικοδομικοί Συνεταιρισμοί – Χρήσεις Γης».

Το ΥΠΕΚΑ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναλαμβάνει μία διπλή πρωτοβουλία. Αφενός προσπαθεί να επιλύσει το χρόνιο ζήτημα των οικοδομικών συνεταιρισμών, παράλληλα με την προώθηση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και της ανάπτυξης μέσω ιδιωτικής πολεοδόμησης, δίνοντας έμφαση στην αναζωογόνηση της περιφέρειας και ιδίως των μικρών και εγκαταλελειμμένων οικισμών της χώρας. Αφετέρου προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία για τις χρήσεις γης γενικά, η οποία μετρά ήδη πάνω από 25 χρόνια εφαρμογής και χρειάζεται προσαρμογή στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλου για την ΑΔΜΗΕ

Το ΠΑΣΟΚ κανοναρχεί στη Βουλή, είπε προχθές ο Πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και θα προσπαθήσω να το αποδείξω σήμερα.Λαμβάνω το λόγο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ φυσικά –και έτσι θα μιλήσω-, αλλά δεν μπορώ επ’ ουδενί και δεν θέλω να αποστώ από κάτι που με αφορά απολύτως προσωπικά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Αιθαλομίχλη με ολίγον .. Τσέρνομπιλ

Σε πρόσφατη δημοσίευσή του το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αναφέρει ότι ανίχνευσε στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης ραδιενεργό 137Cs (καίσιο). Το 137Cs είχε να φανεί στην ατμόσφαιρα από την εποχή του Τσέρνομπιλ, με εξαίρεση την περίοδο του ατυχήματος της Φουκουσίμα όταν έφτασε και στη χώρα μας, σε αμελητέες ευτυχώς ποσότητες λόγω της πολύ μεγάλης απόστασης από την Ιαπωνία. Υπενθυμίζεται ότι το 137Cs που διέρρευσε την περίοδο του Τσερνομπίλ (1986) βρίσκεται ακόμη στο έδαφος και στα οικοσυστήματα όλης της Ευρώπης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι έρευνες για τα πετρέλαια στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και Ν. Κρήτης από τη νορβηγική εταιρεία PGS.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Με 151 ΝΑΙ ψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο πώλησης της ΑΔΜΗΕ

Αναστολή των απεργιών αποφάσισε ο σε έκτακτο Δ.Σ. το Σωματείο ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»

 Συναδέλφοισες – οι,

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προτάσεις Ιδιωτών Ηλεκτροπαραγωγών [ΕΣΑΗ] για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού

Τις προτάσεις του για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη μείωση του συνολικού κόστους ηλεκτροπαραγωγής παρουσίασε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), δια στόματος του προέδρου του Αν. Καλλιτσάντση.

Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τα εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Αναστολή απεργιών - καταγγελία βουλευτών - συνέχιση αγώνα


Την αναστολή  των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ Α.Ε, καθώς η διαδικασία ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής (που ολοκληρώθηκε επί της αρχής), θα συνεχιστεί, επί των άρθρων του Νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, την ερχόμενη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Τιμές και κόστος ενέργειας στην Ευρώπη

Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη για τον κλάδο της χαλυβουργίας και της βιομηχανίας αλουμινίου έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ.  


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Στις 22.1.2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε Ανακοίνωση με τίτλο «Τιμές και κόστος ενέργειας στην Ευρώπη» η οποία συνοδεύεται από Κείμενο Εργασίας με λεπτομερή ανάλυση και σύγκριση των τιμών και του κόστους της ενέργειας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε σύγκριση με άλλες μεγάλες γεωγραφικές ενότητες.
Και τα δύο έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Μέχρι 14.02.14 οι προτάσεις - απόψεις για το νέο σχέδιο του Τοπικού Πόρου

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Άρθρο 4 της Εφαρμοστικής Υπουργικής Απόφασης, το πενταετές Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, καταρτίζεται με πρωτοβουλία και ευθύνη της Περιφέρειας, ύστερα από συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους Φορείς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μήνυμα εστάλη: Να αποτραπεί τώρα το έγκλημα που θέλουν να συντελέσουν σε βάρος της ΔΕΗ

«Η  ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».
Σε αυτό πίστεψαν και αυτό απέδειξαν οι συμμετέχοντες στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28/1 στην Πτολεμαΐδα με τη συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε, με τη συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων, θεσμικών και πολιτικών φορέων, κοινωνικών/εμπορικών πολιτιστικών/εκπαιδευτικών συλλόγων, ανέργων και πλήθος πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κάλεσμα Δήμου Κοζάνης για συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ

Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, Τρίτη 28/01, 17.50

Ο Δήμος Κοζάνης υπερασπίζεται  το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα της ΔΕΗ και είναι κάθετα αντίθετος  με την  εκποίηση του ΑΔΜΗΕ (.Α.Δ.Σ. 728/2013) και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκχώρηση του αγαθού της ενέργειας σε ιδιώτες.
Καλούνται όλοι οι  πολίτες και φορείς του Δήμου Κοζάνης, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ασφαλιστικό

Αποσύρθηκε, μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, το άρθρο της τροπολογίας που αφορούσε στο ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ από σήμερα τα χαράματα ξεκίνησαν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην επιχείρηση, καθώς οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επίδομα ανεργίας δικαιούνται πλέον και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα μέτρα κατά του θερμοκηπίου φρενάρουν την ανάπτυξη

Συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας της τάξης του 4% ενδέχεται να επιφέρει μέχρι το 2030 η πολιτική αναχαίτισης του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς προϋποθέτει μείωση κατά 40% έως 70% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: 24ωρες απεργίες από τους εργαζομένους της ΔΕΗ από τις 28/1

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αρχής γενομένης από την 28η Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση ΑΔΜΗΕ & ΔΕΗ

Τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων στη ΔΕΗ Α.Ε.Τα Εργατικά Κέντρα.Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.Οι φορείς της Περιοχής.
Καλούν: όλους τους Εργαζόμενους και κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, να συμμετέχουν
Μαζικά & Δυναμικά
στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ Ενάντια στις προθέσεις τους να υποθηκεύσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Ειδική πρόνοια για το ενεργειακό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της χάραξης της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Ελλάδα για πρώτη φορά, υποστηρίζει και προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού και Ενεργειακής Κυβερνητικής Πολιτικής

Η Συγκρότησης της Επιτροπής της ΠΥΣ 17/2-6-10 για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού και Ενεργειακής Κυβερνητικής Πολιτικής όπως ισχύει με την τελευταία τροποποίηση της 25.01.14 από το ΥΠΕΚΑ:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πολλά γεωθερμικά πεδία στην Ελλάδα παραμένουν ανεκμετάλλευτα

Κρυμμένη στη γη, αν και κάνει συχνά-πυκνά αισθητή την παρουσία της με θερμές πηγές και ατμούς, παραμένει η πιο άγνωστη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στην Ελλάδα. Ο λόγος, για τη γεωθερμία, αυτή τη «μεγάλη αγνοούμενη», όπως τη χαρακτήρισε εύστοχα η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η οποία διοργάνωσε δύο εσπερίδες (χθες και την προηγούμενη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου) για να την αναδείξει.

Πολλά τα πλεονεκτήματα

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΗ: Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για την πώληση ΔΕΗ- ΑΔΜΗΕ [Πτολεμαϊδα προσεχή Τριτη 28.01.14]

Μετά από συζήτηση και  κατάθεση θέσεων και προτάσεων, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συνεκλήθη και πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας μεταξύ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του ΛΚΔΜ, του Ομίλου της ΔΕΗ Α.Ε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρης καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε συνέχεια:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένωση: Η Κυβέρνηση κλέβει την περιουσία των συνταξιούχων και εργαζομένων της ΔΕΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Αν αυτό δεν είναι κατάλυση της Δημοκρατίας τότε τι είναι;;;;;;;
Συναδέλφοισες – οι:
Με τροπολογία ΝΤΡΟΠΗΣ, η υποταγμένη  και συμβιβασμένη συγκυβέρνηση κλέβει την περιουσία των συνταξιούχων και εργαζομένων της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Λειτουργία της Μονάδας Νο 1 του ΥΗΣ Ιλαρίωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 H Μονάδα Νο1 του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Ιλαρίωνα της ΔΕΗ συγχρόνισε για πρώτη φορά χθες, Πέμπτη 23-1-2014, στο πλαίσιο της έναρξης δοκιμαστικής λειτουργίας, με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα και παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια στον περιορισμένο χρόνο της δοκιμής με ισχύ 20 MW. Το πρόγραμμα δοκιμών του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ιλαρίωνα θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωσή του ο ΥΗΣ Ιλαρίωνα θα παράγει ετησίως περίπου 330 Gwh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμους Πόρους, συμβάλλοντας στη βέλτιστη πολλαπλή αξιοποίηση του υδροδυναμικού του ποταμού Αλιάκμονα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεγάλες διαφορές στις ενεργειακές τιμές εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Σοκαριστικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας είναι τα στοιχεία για το ενεργειακό κόστος που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνοντας το σχέδιο πολιτικής για την κλιματική αλλαγή με ορίζοντα το 2030. Οι ευρωπαϊκές τιμές αερίου για τη βιομηχανία είναι 3-4 φορές υψηλότερες από ό,τι στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Ρωσία και 12% υψηλότερες σε σχέση με την Κίνα. Οι τιμές ηλεκτρισμού για τη βιομηχανία είναι πάνω από διπλάσιες συγκριτικά με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και 20% υψηλότερες σε σχέση με την Κίνα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καβάλα: «Η όδευση του TAP δεν θα περάσει» – Απόφαση για δυναμικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι, η σύσκεψη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Καβάλας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που θα εμπλακούν στην διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που θα λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου έξω από το συνεδριακό κέντρο Λυδίας με θέμα την αντίθεση στην προτεινόμενη όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η διεξαγωγή ενός δυναμικού συλλαλητηρίου, έξω από τον αύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου (κάτι που ζητήθηκε από την Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, για λόγους σεβασμού της ιερότητας του χώρου), παράλληλα με την διεξαγωγή της ημερίδας που διοργανώνει εκείνη την ημέρα το Ινστιτούτο Διεθνών Ερευνών, με στόχι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα ότι η προτεινόμενη όδευση «δεν θα περάσει».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κέρδισε τη μάχη το λόμπυ των Ορυκτών Καυσίμων κατά της Πράσινης Ενέργειας

Μία μεγάλη μάχη, που μπορεί να οδηγήσει και σε νίκη του πολέμου, κέρδισε το λόμπι των ορυκτών καυσίμων σε βάρος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς «οι προτεινόμενοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε. υπολείπονται της δέσμευσης για συγκράτηση της πλανητικής θερμοκρασίας κάτω από τους συν (+) 2 βαθμούς Κελσίου».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σκληρή κόντρα ΔΕΗ- βιομηχανιών για την τιμή του ρεύματος

Σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση έρχονται οι μεγάλες βιομηχανίες με τη ΔΕΗ για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έχει «παγώσει» με παρέμβαση της Κομισιόν και της τρόικας, το μέτρο της «διακοψιμότητας», για τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στη βιομηχανία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Ραχήλ Μακρή: Ταχθείτε με το εθνικό συμφέρον και όχι με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αποσύρετε άμεσα το νομοσχέδιο εκποίησης του ΑΔΜΗΕ

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα το καταστροφικό της έργο, η συγκυβέρνηση ξεπουλά το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, καθιστώντας τη χώρα ενεργειακά εξαρτημένη από τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο κος Σαμαράς, αθετώντας τις δηλώσεις του στο Ζάππειο ΙΙ και στις προγραμματικές δηλώσεις του στην Βουλή τον Ιούλιο του 2012 όπου είχε δηλώσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται», επιχειρεί μέσω των Υπουργών του να κάνει το άσπρο – μαύρο και να πείσει ότι ακόμα μια πράξη εθνικής μειοδοσίας θα λειτουργήσει προς το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και της δήθεν απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Παρουσίαση του Διαγωνισμού – Εισαγωγή στην κοινωνική οικονομία και τις σύγχρονες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

O Δήμος Κοζάνης σας προσκαλεί στο 1ο Workshop του Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας με θέμα «Παρουσίαση του Διαγωνισμού – Εισαγωγή στην κοινωνική οικονομία και τις σύγχρονες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στις 19:00 στο Κοβεντάρειο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μας αρκεί μια δημόσια ΔΕΗ ή θέλουμε μια αποτελεσματική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ;

Η απάντηση φαντάζει ενδεχομένως  προφανής. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, θα προτιμούσε μια αποτελεσματική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μια ΔΕΗ με έντονα δημόσιο χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα, καταφέραμε μόνο  το πρώτο. Να έχουμε μια ΔΕΗ μερικώς ιδιωτικοποιημένη αλλά κάτω από κρατικό έλεγχο. Παραμένει όμως κυρίαρχο το έτερο ζητούμενο. Η αναγκαιότητα μιας εθνικά αποτελεσματικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κλιματικοί και ενεργειακοί στόχοι για το 2030 για μια οικονομία της ΕΕ ανταγωνιστική, ασφαλή και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα

Η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) κατά 40 % κάτω από το επίπεδο του 1990, ένας ενωσιακός δεσμευτικός στόχος για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που να φτάνει τουλάχιστον το 27 %, νέες φιλοδοξίες για πολιτικές ενεργειακής απόδοσης, νέο σύστημα διακυβέρνησης και μια σειρά νέων δεικτών για να διασφαλιστεί ένα ανταγωνιστικό και ασφαλές ενεργειακό σύστημα. Αυτοί είναι οι πυλώνες του νέου πλαισίου της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030, το οποίο παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

European Commission: 2030 climate and energy goals for a competitive, secure and low-carbon EU economy

A reduction in greenhouse gas (GHG) emissions by 40% below the 1990 level, an EU-wide binding target for renewable energy of at least 27%, renewed ambitions for energy efficiency policies, a new governance system and a set of new indicators to ensure a competitive and secure energy system. These are the pillars of the new EU framework on climate and energy for 2030 presented today by the European Commission.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ [άρθρο του Σ. Πράσσου]

Κατατέθηκε στις 14 του μηνός, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα  πάει για ψήφιση στην ολομέλεια, το νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση των Δικτύων Μεταφοράς της Υψηλής Τάσης (ΑΔΜΗΕ). Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να μπει στρατηγικός επενδυτής αγοράζοντας το 66% της εταιρείας και το υπόλοιπο 34% να το “αγοράσει” το κράτος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Υπουργική Απόφαση για τις Προδιαγραφές Μελετών Περιβάλλοντος

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές των αναγκαίων μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις προβλέψεις και απαιτήσεις τόσο του Ν.4014/2011, όσο και των πλέον πρόσφατων εξελίξεων στο αντίστοιχο κανονιστικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Δημόσια διαβούλευση για τον συμψηφισμό προστίμων του νόμου 4178 με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας

Ο Υπουργός Αναπληρωτής, Σταύρος Καλαφάτης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση το πλαίσιο για τον συμψηφισμό του 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας. Πρόκειται για σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης για τον συμψηφισμό των ποσών που καταβάλλονται για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική επάρκεια κτιρίων που κατασκευάστηκαν προ του έτους 2003 με τα ποσά του ειδικού προστίμου που προβλέπεται στο νόμο 4178/2013 «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Κοπή βασιλόπιτας 25.01.2014

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη - «Café Bar GRAND» (πεζόδρομος Ειρήνης, Κοζάνη), το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:30μ.μ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

LIFE and Soil protection [new publication]

With issues such as erosion, soil sealing, carbon capture and contaminated land of growing public concern and policy focus, this brand-new LIFE Focus publication takes a timely look at LIFE and Soil protection. The 68 page brochure includes an overview of EU soil policy, analysis of LIFE’s contribution to its implementation and interviews that link soil science to policy-making to practical action. It also addresses in detail the impact of LIFE actions relating to all the key issues around soil sustainability, including: land take and soil sealing; soil biodiversity; carbon capture; soil monitoring; soil and water protection; sustainable agriculture; and land contamination.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΣΠΑ: Ακόμα και επιστροφή χρημάτων θα απαιτείται εάν η επιδότηση δεν πιάσει τους στόχους

Αυστηρούς κανόνες θέτει η Κομισιόν για τη διαχείριση του νεόυ ΕΣΠΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 19,7 δισ ευρώ. Όπως γράφει σχετικά η "Καθημερινή" εάν τα προγράμματα δεν πετύχουν συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους, που θα αξιολογούνται τακτικά, υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να ανασταλούν οι πληρωμές αλλά ακόμα και να απαιτηθεί επιστροφή χρημάτων. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κάλεσμα των σωματείων ΔΕΗ για καθορισμό κινητοποιήσεων για τον ΑΔΜΗΕ

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
ü  Στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Σωματείων μας στον Όμιλο ΔΕΗ (συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15/1) και
ü  Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους του Ομίλου ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων είναι και η διοργάνωση  Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην Αθήνα (ώρα 15.30 στην Χαλκοκονδύλη 30),
κρίνει σκόπιμο να υπάρξει ανάλογη διαδικασία των Συλλόγων του Ομίλου ΔΕΗ  της περιοχής,  το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  Πτολεμαΐδας, ώρα 11 το πρωί.   

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Υπόμνημα για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποτελούμενη από τους Α.Καρρά, Η.Μαστρολέων, Λ.Παλούκα ,Στ.Ρέλια και Κ.Κουτσοδήμα,παρέστη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου 2014, κατέθεσε τις θέσεις της Ομοσπονδίας και υπέβαλε υπόμνημα σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» που προβλέπει την πώληση των Δικτύων Μεταφοράς Η/Ε (ΑΔΜΗΕ). 

Ακολουθεί το Υπόμνημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου [23.01.2014]

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την  Πέμπτη  23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Νέα ΚΥΑ περί ελέγχου έργων και εργασιών δόμησης

Μετά το πρώτο διάστημα εφαρμογής του θεσμού των ελέγχων από Ελεγκτές Δόμησης, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στη σύνταξη νέας κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία επανακαθορίζονται με περαιτέρω ακρίβεια οι διαδικασίες και τα έντυπα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης», που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ (Β57/17-1-2014), προώθησε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και συνυπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προβάδισμα στις ελληνικές επιχειρήσεις θα δώσει η κοινοπραξία του αγωγού TAP

Στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015 θα απευθύνει η Κοινοπραξία του αγωγού TAP τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών προς τις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις κατασκευαστικές και βοηθητικές εργασίες για την κατασκευή του αγωγού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...