.

LIFE: Χρηματοδότηση 5 νέων ελληνικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων από την ΕΕ

Πέντε νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά προγράμματα θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κεφάλαια 7,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+.

Σημειωτέον, σε επίπεδο των 28 κρατών-μελών, χορήγηση 282,6 εκατ. ευρώ θα λάβουν συνολικά 225 νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά προγράμματα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση ορισμένων προθεσμιών εφαρμογής διατάξεων του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Με υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά, μετά από αιτήματα μηχανικών και πολιτών, παρατείνεται έως  την καταληκτική ημερομηνία του νόμου 4178/2013 (Φεβρουάριος 2015) η αρχική  ηλεκτρονική υποβολή  των δικαιολογητικών για δηλώσεις που έγιναν στην αρχή εφαρμογής του νόμου  Ν.4178/2013.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Ένα Νέο Πλαίσιο για το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών – Έναρξη Διαλόγου

Την έναρξη του Εθνικού Διαλόγου για το Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών, που θα διαρκέσει έως το Φθινόπωρο του 2014, κήρυξε το πρωί ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο λιγνίτης «διχάζει» τα WWF

Οι παλιές μονάδες ορυκτών καυσίμων πρέπει να παραμείνουν και να κτιστούν καινούργιες, έχει αναφερθεί από το WWF στη Γερμανία, με την προσθήκη: Οι μονάδες είναι σημαντικές επειδή οι ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) είναι διαλείπουσες (σ.σ. παρουσιάζουν διακοπές - δεν φυσάει πάντα) και μειώνουν την κερδοφορία των συμβατικών μονάδων. Γι' αυτό απαιτείται η ταχεία αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο μνημόνιο - Τι προβλέπει για την ενέργεια

Το κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι στόχοι του ενεργειακού τομέα, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στις προβλέψεις του μνημονίου για την ενέργεια, κεντρική θέση κατέχουν οι αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της ελάφρυνσης των ενεργοβόρων βιομηχανιών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Σε ψηφιακή μορφή όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα κτηματολογικά γραφεία

O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την απόφαση για υποχρεωτική ηλεκτρονική τήρηση του αρχείου τίτλων, διαγραμμάτων και λοιπών δικαιολογητικών, που υποβάλλονται με τις αιτήσεις εγγραφής στα Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενεργειακή “task force” για τις εκκρεμότητες του μνημονίου

Από το energypress....

Πιο στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής επιτροπής, αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress στις τελευταίες διαβουλεύσεις  που έγιναν με την τρόικα πριν το Πάσχα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Υπενθύμιση για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

«Η καταγραφή των γεωτρήσεων και όλων των σημείων υδροληψίας σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο είναι σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Με το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας η χώρα αποκτά ένα σημαντικό ηλεκτρονικό εργαλείο που βοηθά στη χάραξη εθνικής πολιτικής για το νερό. Έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης και την κατάθεση της στο δήμο. Καλούμε όσους πολίτες χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση, να συμμετέχουν στην καταγραφή των γεωτρήσεων και των υδροληψιών μέχρι τις 15 Μαΐου», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, σχετικά με το θέμα της καταγραφής των σημείων υδροληψίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σεμινάρια: "Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού, Θερμότητας και Ψύξης: Εγκαταστάσεις σε κτίρια, Εξοπλισμός και μεθοδολογία μετρήσεων για ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων, Είδη επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων»

Στα πλαίσια του έργου «Προώθηση της Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και Προστασίας του Περιβάλλοντος» (PEEBPE-Interreg IVτο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν στην αίθουσα συνεδριασεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη, 2461028030, σεμινάρια με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ζητούν Ευρωπαϊκή Ένωση Ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει μια ένωση στον τομέα της ενέργειας ώστε να διασφαλίσει την παροχή φυσικού αερίου, καθώς η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια την καθιστά αδύναμη, αναφέρεται σε άρθρο του Πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Financial Times.Υπενθυμίζεται ότι τη δημιουργία μία Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ενεργειακό τομέα είχε ζητήσει με άρθρο του στη Figaro, τον Ιανουάριο του 2013, και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Βρέθηκε άκρη στο… λαβύρινθο των χρεών της ενεργειακής αγοράς

Στη συμφωνία με την τρόικα (τελική επικαιροποίηση μνημονίου), μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με στόχο την εκκαθάριση όλων των υφιστάμενων χρεών έως το τέλος του 2014, ΡΑΕ, ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να κάνουν λεπτομερή καταγραφή του συνολικού ακαθάριστου χρέους όλων όσοι συμμετέχουν στην αγορά ενέργειας σε μηνιαία βάση, η οποία θα γνωστοποιείται στην τρόικα. Βάσει αυτής το ΥΠΕΚΑ θα προωθήσει μέσω ενδιάμεσων την εκκαθάριση των χρεών βασιζόμενη σε μια δίκαιη κατανομή».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γιατί διαλύεται και πωλείται η ΔΕΗ

Ολοι οι καταναλωτές έχουν βιώσει τις πολύ μεγάλες αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, πλήγμα για την κοινωνία, την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο κάποιοι όμιλοι κέρδισαν. Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αντιστέκονται στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης

Αρθρο του Ε.Μ. Παναγιωτάκη στην Ελευθεροτυπία*

Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, και μάλιστα με όρους απολύτως ασύμφορους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε για λόγους δημοσιονομικούς, με δεδομένη την αξία και τη σημασία του Συστήματος Μεταφοράς, η δε παρουσία του όποιου ιδιώτη δεν πρόκειται να συμβάλει, το αντίθετο μάλιστα, στη μείωση της τιμής της KWH.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευχές για ανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε...

Ο νομπελίστας συγγραφέας Gabriel Garcia Marquez αφότου έμαθε τη σκληρή μάχη που πρέπει να δώσει για τη ζωή του γράφει μεστά και περιεκτικά για την αγάπη, για τον άνθρωπο, για τη ζωή:
«Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επικίνδυνα ιδιωτικά παιχνίδια με τη «μικρή» ΔΕΗ

Του Χρήστου Παπαγεωργίου* από την Ελευθεροτυπία ...

Η άμεση ανέγερση λιγνιτικών μονάδων με νέα τεχνολογία καύσης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Σήμερα συζητείται, πλέον, επίσημα το σχέδιο του τεμαχισμού της ΔΕΗ Α.Ε. και της παραχώρησης-πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ σε ιδιώτες, το οποίο περιλαμβάνει το 30% των μονάδων παραγωγής από φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικούς και ατμοηλεκτρικούς ΑΗΣ μαζί με λειτουργούντα λιγνιτωρυχεία καθώς και με «παρθένα» λιγνιτικά πεδία, δηλαδή λιγνιτικά κοιτάσματα της περιοχής για μελλοντική εκμετάλλευση

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εξαγορές καταπατημένων και νομιμοποίηση αυθαιρέτων περιλαμβάνονται σε νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών

Τρία νομοσχέδια που αφορούν τη Δημόσια Περιουσία τέθηκαν από την Μ. Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αιγιαλό, το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της δυνατότητας εξαγοράς από ιδιώτες κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου, και το σχέδιο νόμου για την εξωδικαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ενημερωτικό σημείωμα για τις επενδύσεις στις συνεργασίες στην έρευνα και την καινοτομία

Why is the EU funding research and innovation partnerships with the private sector and Member States under Horizon 2020?


Research and innovation are critical to create new, better paid and more durable jobs and sustainable economic growth, to improve quality of life and to boost Europe's global competitiveness. In certain well defined areas, formal partnerships with the private sector and/or with Member States is the most effective way of meeting the objectives of the new EU research and innovation programme Horizon 2020 in terms of major societal challenges and industrial leadership. That is why a series of partnerships under Horizon 2020 with industry and with Member States are being established.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Eγκύκλιος για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 [ποια έργα απεντάσσονται...]

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ – Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, εξέδωσε εγκύκλιο για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 και τον προγραμματισμό των δαπανών του ΠΔΕ για τα έτη 2015-2017 στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έκδοση Απριλίου 2014 της ενημερωτικής έκδοσης του JRC

The latest edition of the JRC Newsletter has been published and can be downloaded here.
An editorial by Vladimir Šucha, Director General of the JRC since the 1st January 2014, focuses on the JRC's role in the EU's policy making process. While discussing the importance of science-based advice in support of the EU Institutions and Member States throughout the policy cycle, Mr Šucha emphasises the need for scientific excellence and collaboration with the wider research community.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαική έρευνα για την απασχόληση και την ανεργία: Τεράστιες αποκλίσεις Βορρά - Νότου

Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της πανευρωπαικής έρευνας σε 28 χώρες, το 2013 και τα οποία καταδεικνύουν τις μεγάλες διαφορές στην οικονομική κατάσταση ανάμεσα στις ισχυρές χώρες του Βορρά και στις χώρες του Νότου που πληρώνουν ένα εξαιρετικά σημαντικό τίμημα ύφεσης και ανεργίας εξαιτίας των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζουν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Φρένο στην υπερδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης

Φρένο στην υπερδέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου αφενός να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας ως προς την απορρόφηση των κονδυλίων σε περίπτωση που υπάρξουν αστοχίες σε κάποια έργα και αφετέρου να μην δημιουργείται κίνδυνος υπέρμετρης επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έρχονται τα πάνω κάτω στην αγορά ηλεκτρισμού

Αυτές τις ημέρες συζητούνται στη ΡΑΕ – πιθανότατα οι αποφάσεις να μετατεθούν για μετά το Πάσχα – μια σειρά από αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά σε σχέση με τους μεταβατικούς μηχανισμούς που ισχύουν. Πρόκειται για αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί και με την τρόικα με στόχο να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις και να μειωθεί το κόστος του ηλεκτρικού συστήματος. Επίσης στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερο ανταγωνισμό κυρίως στο κομμάτι της λιανικής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Να διαλύσουμε δυο μύθους που λέγονται σε βάρος του λιγνίτη [Χρήστος Γ. Παπαγεωργίου (*), Χρήστος Ι. Κολοβός (**)]

Είδαμε το τελευταίο διάστημα να δημοσιεύονται απόψεις ότι «ο λιγνίτης τελειώνει» ή «δεν έχουμε αποθέματα» ή ότι «η ποιότητα του λιγνίτη είναι πιο φτωχή». Πουθενά δεν είδαμε αυτές οι απόψεις να συνοδεύονται από την ανάλογη τεκμηρίωση. Αντίθετα, είδαμε να συνοδεύονται από προτάσεις να πάμε σε ΑΠΕ ή σε λιθάνθρακα. Τα πράγματα είναι απλά, καλό είναι όσοι δημοσιεύουν απόψεις να τις τεκμηριώνουν κιόλας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που αναβλήθηκε...

Παρόλο που πέρασαν 2 ημέρες διαβουλεύσεων δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί το 36ο έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Κύρια αιτία το γεγονός ότι υπήρχε πρόβλημα με την νομιμοποίηση των συνέδρων αφού  υπήρχαν πολλά σωματεία που δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους – όπως ορίζει το καταστατικό- και αν ξεκίναγε το συνέδριο θα υπήρχαν αποκλεισμοί πολλών συνέδρων. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

New study identifies Europe's 34 ICT hubs

ICT excellence is highly concentrated in a few areas in Europe which are closely clustered among themselves. These are the main conclusions of a JRC-led study which maps ICT activity and ranks European regions based on their performance.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Climate change: immediate action is the best economic option

In the last decade, global greenhouse gas emissions have increased more rapidly than ever, and without global cooperation they will continue to rise. Reduction efforts will become increasingly challenging and costly the longer they are delayed, according to a new report from the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Όλη η έκθεση της Standard & Poors που «απογείωσε» τη ΔΕΗ

Από το energypress.gr...
Χαρακτηρίστηκε ως θετική έκπληξη κυρίως γιατί οδήγησε σε θεαματική αναβάθμιση της αξιολόγησης. Ο λόγος για την έκθεση της Standard & Poor’s που έφερε τη ΔΕΗ στη βαθμίδα Β τρεις βαθμίδες πάνω από την προηγούμενη αξιολόγηση CCC, δημιουργώντας θετικές  προσδοκίες για το μέλλον της εταιρείας. Πράγματι, η αξιολόγηση που παρουσιάζει ολόκληρη το EnergyPress θεωρεί ότι υπό όρους οι  προοπτικές της εταιρείας είναι ακόμη θετικότερες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου  2014 και ώρα 13.00  στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο,  του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη. Η Συνεδρίαση είναι ανοικτή και μεταδίδεται διαδικτυακά από το http://www.ustream.tv/channel/koventario-live-cam με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:   

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τον Ιούνιο το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ μετά από διαφωνίες για τα οικονομικά

Αναβλήθηκε για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ως προς τον τρόπο κάλυψης του οικονομικού ανοίγματος της Ομοσπονδίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΟΗΕ: Μικρή η θυσία για να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή

Τα μέτρα που απαιτούνται για να αποφύγουμε μια καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας θα ψαλίδιζαν την οικονομική ανάπτυξη κατά 0,06 ποσοστιαίες μονάδες το χρόνο, εκτιμά νέα, μείζων έκθεση του ΟΗΕ, η οποία συντάχθηκε για να βοηθήσει περίπου 200 κυβερνήσεις να καταλήξουν σε διεθνή συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόταση επιστημόνων για καλλιέργειες σε φωτοβολταϊκά πάρκα

Θα μπορούσε μια έκταση να χρησιμοποιείται για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και καθαρών καυσίμων ταυτόχρονα; Αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι προτείνουν ένα νέο μοντέλο ηλιακών πάρκων, τα οποία… ντουμπλάρουν ως καλλιέργειες για βιοκαύσιμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανάσα ρευστότητας μέσω των δανείων της ΔΕΗ

Ανάσα ρευστότητας αναμένει να πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την πληρωμή μέρους των οφειλόμενων της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ. Κάποιες αρχικές πληρωμές οφειλομένων ξεκίνησαν ήδη μέσω της ρευστότητας που απέκτησε η ΔΕΗ από το δάνειο της ΕτΕΠ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

JRC Annual Report 2013 now available

The Annual Report provides an overview of the JRC's main activities, accomplishments and resources in 2013, highlighting its scientific and technical support to several EU key priorities: the economic and monetary union; the single market, growth, jobs and innovation; a low-carbon economy and resource efficiency; agriculture and global food security; public health and (nuclear) safety and security.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Συκοφαντούν και λασπολογούν οι υπηρέτες των ιδιωτικών συμφερόντων της ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση διάψευσης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Ραχήλ Μακρή «Συκοφαντούν και λασπολογούν οι υπηρέτες των ιδιωτικών συμφερόντων της ενέργειας»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Άνω - κάτω το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Επεισοδιακά ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σήμερα, Σάββατο, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντεγκλήσεις συνδικαλιστών μεταξύ τους. Στην εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, αποδόθηκε η έκφραση «θα σας κρεμάσουμε» για όσους υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η ίδια, πάντως, με ανακοίνωσή της το διέψευσε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΑΝΚΟ: Στοιχεία ανέργων & επιδοτούμενων στην χώρα & στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΟΑΕΔ)

Ενδιαφέροντα στοιχεία των ανέργων-εγγεγραμμένων στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για το σύνολο της χώρας αλλά και κατά περιφέρεια (Φεβρουάριος 2014).

Στο σύνολο της χώρας παρατηρείται αύξηση των ανέργων αναζητούντων εργασία από τον προηγούμενο μήνα σε 2.789 άτομα και με ποσοστιαία μεταβολή 0 ,33 %. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών στους ανέργους αναζητούντες εργασία από τον προηγούμενο μήνα εμφανίζεται στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (4,27 %) . Από τις Περιφέρειες που εμφανίζουν ποσοστιαία μείωση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εμφανίζει την μεγαλύτερη με ποσοστιαία μεταβολή ( - 1,13 %)

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεταβιβάστηκε το 17% της ΔΕΗ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ

Τη μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος από το ελληνικό Δημόσιο 39.440.000 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 17%) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ, ανακοίνωσε η Επιχείρηση. Κατόπιν αυτού, το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ περιορίστηκε σε 34,123%.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μέτρα Μείωσης του Ενεργειακού Κόστους για τις Ενεργοβόρες Βιομηχανίες Υιοθετεί η Ε.Ε.

Σημαντικούς νέους κανόνες για την σχέση της ενέργειας με τη βιομηχανία εισάγει η Ε.Ε., καθώς ζητά από τα κράτη-μέλη να περιορίσουν τα τέλη ΑΠΕ για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Παράλληλα, καλεί για μια σταδιακή ένταξη των ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρισμού επί ίσοις όροις προς τις συμβατικές μονάδες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλη την κοινωνία αφορά η δρομολογούμενη από την κυβέρνηση εκποίηση της ΔΕΗ, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πραγματικά επιχειρήματα, δεδομένου ότι η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί βασικό δημόσιο αγαθό στρατηγικής σημασίας και όχι προϊόν προς κερδοσκοπία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ - Στη βουλή η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΑΔΜΗΕ

Εστάλη χθες στη Βουλή για συζήτηση και έγκριση από την αρμόδια επιτροπή η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την ερχόμενη εβδομάδα δίνεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ ανακοινώνεται και το σχέδιο για το «κούρεμα» των τιμών πληρωμής των παραγωγών ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναβλήθηκε για 9.10.14 το δικαστήριο για την μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Στη χθεσινή δικάσιμο [10.04.14] για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Ποντοκώμης [μετεγκατάσταση] υπήρξε αναβολή του Δικαστηρίου [Πρωτοδικείου] για τις 9 Οκτωβρίου 2014.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2014 για τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Υποβολή Αιτήσεων  από 11/04/2014 έως και 23/04/2014

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ απέτρεψε τη συνεδρίαση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τα σωματεία-μέλη της και δεκάδες εργαζόμενους απέτρεψαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ που θα αποφάσιζε για την έγκριση του τεύχους της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, του Εθνικού Δικτύου Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καταργούνται οι επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια

Δημοσιοποιήθηκαν, χθες, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι νέες οδηγίες σχετικά με τις επιδοτήσεις επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και μέχρι το 2017 όλα τα κράτη-μέλη θα πρέπει να πραγματοποιούν δημόσιους διαγωνισμούς για επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ζερβός: Κατώτερη των περιστάσεων η Ευρώπη στις ΑΠΕ [Αναφορά για Πτολεμαϊδα 5]

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν για τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής ως το 2030 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι βάζει τα θεμέλια προκειμένου η ΕΕ να χάσει την πρωτοπορία που έχει στον τομέα των ΑΠΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

European Environment Agency (EEA): Environmental innovation award - winners announced

Winners of this year's European Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) Awards have been announced by the European Commission. The six winning organisations were selected by an independent jury for innovating to improve their environmental performance.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Ο "ανεξάρτητος" κ. Βασιλάκος

Περίεργος ο ρόλος του Προέδρου της … υποτιθέμενης Ανεξάρτητης Αρχής της ΡΑΕ, έτσι όπως εμφανίζεται σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε Κυριακάτικες εφημερίδες, εγείροντας προβληματισμούς και ερωτηματικά.
Δε χρειάζεται κάποιος να διαβάσει μεγάλο μέρος (του εν λόγω άρθρου) για να διαπιστώσει «που το πάει», αφού ως «ανεξάρτητος» Πρόεδρος θεωρεί ότι ήταν Ελληνική πατέντα ο Νόμος 2773/99, ο νόμος ο οποίος εναρμόνισε και τη χώρα μας με την οδηγία 96/92ΕΚ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

CEER: Η Ελλάδα ελλειμματική σε ρεύμα από το 2016 και μετά

Ο Ευρωπαίος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO –E) στην ετήσια έκθεσή του για την επάρκεια ισχύος στις Ευρωπαϊκές χώρες αναφέρει ότι στην Ελλάδα η επάρκεια ισχύος θα είναι αρνητική από το 2016 και μετά. Αποκαλύπτεται επίσης πως, παρά το κοινώς νομιζόμενο, μέχρι τότε δεν υπάρχει υπέρ – επάρκεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι ελληνικές θέσεις για ενέργεια και κλιματική αλλαγή

Τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή ως το 2030, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. 


Μιλώντας σε ημερίδα για τους στόχους διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή ως το 2030 που διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η γερμανική ενεργειακή μετάβαση χάνει το «κύρος» της

Η ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας, κάποτε πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, απειλείται με πλήρη αποσύνθεση. Τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική ενέργειας, σύμφωνα με αναλυτές. Δημοσίευμα της EurActiv Γερμανίας.

 «Η Γερμανία θα ήταν συνετό να αρχίσει να κοιτάει πέρα από την άκρη της μύτης της για την ενεργειακή πολιτική», προειδοποίησε ο Bert Rürup, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Handelsblatt.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...