.

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών και ο Δήμαρχος Δεσκάτης

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, συναντήθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δ. Καραστέργιος. Στην επίσημη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της εταιρείας συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο Διευθυντής Παραγωγής Ιωάννης Αργυράκης καθώς και ειδικοί συνεργάτες της Π.Ε. Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσπευση της διαδικασίας αποκατάστασης που προβλέπεται στη συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της επιχείρησης και των όσων προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από την κατασκευή του μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου του Ιλαρίωνα καθώς και η κατάθεση νέων προτάσεων από την πλευρά της Π.Ε Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών έθεσε υπόψη των ανωτέρων στελεχών της επιχείρησης, συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην περεταίρω ενίσχυση των Γρεβενών καταθέτοντας πρόταση για θέσπιση ανταποδοτικού “πράσινου” τέλους ύδατος σύμφωνα με το Ν. 3468/2006 από το αρμόδιο Υπουργείο (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) Το συγκεκριμένο τέλος αποδίδεται ήδη από τις μικρής κλίμακας υδροηλεκτρικές μονάδες. Ζητήθηκε υποστήριξη από τη διοίκηση της ΔΕΗ στη διεκδίκηση από το αρμόδιο υπουργείο. Ακόμη ο κ. Σημανδράκος πρότεινε στην ΔΕΗ στο πλαίσιο της επίδειξης του κοινωνικού της προσώπου να αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων της Δεσκάτης κατά τα πρότυπα των προγραμμάτων “ESCO” όπου η δαπάνη του έργου ενεργειακής αποκατάστασης των κτιρίων αποπληρώνεται προοδευτικά από την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας. Ο κ. Σημανδράκος έθεσε επίσης θέμα ίδρυσης ειδικού φορέα για την από κοινού με τη ΔΕΗ διαχείριση της λίμνης του Ιλαρίωνα.
Ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος παρουσίασε αναλυτικά την πορεία των έργων τονίζοντας την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης όπως και το ζήτημα της αναπροσαρμογής των έργων που προβλέπονται στην αρχική συμφωνία, πάνω στους άξονες της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού που αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Κλείνοντας τέθηκαν από τον κ. Σημανδράκο και τον κ. Καραστέργιο ζητήματα απορρόφησης εργατικού δυναμικού από την περιοχή.
Αποδεχόμενοι τις δεσμεύσεις της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι Διευθυντές απάντησαν θετικά εκ πρώτης στα ζητήματα που τέθηκαν από την Π.Ε Γρεβενών και από το Δήμο Δεσκάτης δρομολογώντας νέα συνάντηση για επιμέρους ανάλυση των νέων θεμάτων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου