.

Σπάρτακος: Επιστολή για "Άρση της κατάστασης πολιτικής κινητοποίησης του συνόλου των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε"

Κύριε Υπουργέ

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια και να ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο σε μία σειρά από τομείς, που εκτιμούμε ότι αποτελούν και καθημερινή έγνοια για τον Έλληνα πολίτη καθώς τα ενεργειακά ζητήματα υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι το Α και το Ω στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.
Ταυτόχρονα, με την παρούσα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο της ΔΕΗ με την από 5ης Ιουλίου 2014 απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τελούν σε καθεστώς επίταξης («…Κηρύσσουμε σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και των αναγκαίων πόρων. Εξουσιοδοτούμε :α) τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών του συνόλου των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. β) τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προβούν σε επίταξη της χρήσης του συνόλου των γραφείων, εγκαταστάσεων, μονάδων παραγωγής, υλικού και λοιπών εν γένει ακινήτων και κινητών, που είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία του δυναμικού παραγωγής, μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των εταιριών ΔΕΗ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και κάθε άλλης συναφούς με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας διαδικασίας γ) τους ανωτέρω να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημόσιων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Χώρας»).
Για το θέμα της επίταξης και την αναγκαιότητα άρσης αυτής, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποστείλει επιστολή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (11/8/2014, Αριθ. Πρωτ:4973) θεωρώντας απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την πρακτική της επίταξης των  προσωπικών υπηρεσιών των εργαζόμενων στον όμιλο ΔΕΗ Α.Ε που αποτελεί τη μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας.
Για να ενισχύσουμε τη θέση μας αυτή σας θυμίζουμε ότι η επιστράτευση αποφασίστηκε (αποφασίστηκε και διατάχθηκε) όχι απλά χωρίς να πληρούνται οι Συνταγματικές προϋποθέσεις (άρθρο 22 του Συντάγματος της Ελλάδος) αλλά και με τη βάναυση και προκλητική καταπάτηση της Συνδικαλιστικής Ελευθερίας και των Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλισή τους (άρθρο 23 του Συντάγματος της Ελλάδος).
Παράλληλα, σας κάνουμε γνωστό ότι η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της υπ'αριθμ Υ 477/05/07 2014 απόφασης του Πρωθυπουργού για την πολιτική επιστράτευση των εργαζόμενων στη ΔΕΗ Α.Ε.
Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζοντας τις Δημοκρατικές σας καταβολές, την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση –τόσο τη δική σας όσο και του Πρωθυπουργού- για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών- αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός σας, ζητούμε την άμεση άρση της υφιστάμενης κατάστασης με την λήξη της επιστράτευσης που καταργεί με τον πλέον απολυταρχικό τρόπο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. 
Ως ένδειξη καλής θέλησης (για μία απόφαση που προκάλεσε τη γενική κατακραυγή), πιο συγκεκριμένα ζητούμε την ακύρωση των αποφάσεων: α) Υ 477/05/07/2014 του Πρωθυπουργού κ. Α.Σαμαρά β) 3909/05/07 του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι.Μανιάτη γ) 3910/05/07/2014 του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ Χαρδούβελη.
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα είναι στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει σε εσάς και στους συνεργάτες σας και σας καλεί να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας για άμεση συνάντηση.  

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε


             Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας



Γιώργος  Αδαμίδης                                                Αθανάσιος Μάστορας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου