.

"Πράσινο φως" υπό προϋποθέσεις για ανακατασκευή της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Στην απόφαση να ανακατασκευαστεί η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετά την καταστροφική πυρκαγιά, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί το "πράσινο φως" για να συνεχίσει να λειτουργεί το 2016, οδηγήθηκε το Δ.Σ. της ΔΕΗ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης έθεσε την προϋπόθεση να δοθεί το οκ για την ανακατασκευή της μονάδας 3, με κόστος 2.2 εκ. ευρώ για την επισκευή της από την κατασκευάστρια εταιρεία, αν παρθεί η απόφαση να παρατεθεί η λειτουργία της και για το 2016. Θυμίζουμε ότι στον αρχικό σχεδιασμό της, η μονάδα Πτολεμαΐδα 3 της ΔΕΗ είχε χρονικό ορίζοντα λειτουργίας μέχρι τις 31.12.2015.
 Όπως τόνισε μιλώντας στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" Γιώργος Αδαμίδης, προϋπόθεση για την επαναλειτουργία της μονάδας είναι να δοθεί ετήσια παράταση. Σημειώνουμε ότι την απόφαση για την παράταση θα κληθεί να την λάβει η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά την 4 μονάδα αυτή κλείνει οριστικά μετά την μεγάλη φωτιά της 9ης Νοεμβρίου 2014. Κρίθηκε ότι το κόστος ανακατασκευής είναι τεράστιο και δεν συμφέρει, γι' αυτό και κλείνει οριστικά, λόγω αδυναμίας αποκατάστασης της μονάδας. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές από αύριο, οπότε και θα κοινοποιηθεί η απόφαση της επιχείρησης.

 Β.Σ. από τον Πρωινό Λόγο

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου