.

Λαφαζάνης: Δημόσιες και με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια οι ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

«Καμία προεκλογική δέσμευση δεν εγκαταλείφθηκε» δήλωσε στον Real ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι κόκκινες γραμμές μας δεν θα παραβιαστούν. Γι αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται και κόκκινες», πρόσθεσε.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε στο ερώτημα περί τυχόν επανάληψης του «παραδείγματος» της Κύπρου, σε περίπτωση που οι εταίροι επιλέξουν τη ρήξη, αλλά και εάν η Κυβέρνηση έχει plan B:
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει δεύτερη Κύπρος του Νίκου Αναστασιάδη» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αν η Γερμανία κάνει τελικά επιλογές που εξωθούν σε ρήξη, τότε είναι η ίδια που θα υποστεί καταστρεπτικές συνέπειες. Τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις, όπως λέει και ο μεγάλος ποιητής μας».
Μίλησε επίσης, για την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Δημήτρη Αβραμόπουλου: «η αντίθεσή μου στην επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν ήταν προσωπική, αλλά καθαρά πολιτική και πολιτικής ουσίας».
«ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα παραμείνουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση και θα λειτουργούν με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια» τόνισε παράλληλα ο υπουργός. Για το Ελληνικό χαρακτήρισε τη σύμβαση «σκανδαλώδη»: «Η σύμβαση για το Ελληνικό είναι σκανδαλώδης και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και για αυτό θα επανεξεταστεί» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει τον ΤΑΡ και την κατασκευή του νότιου διαδρόμου για το φυσικό αέριο και παράλληλα διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη για τη διέλευση του ΤΑΡ από τη χώρα μας».

Πηγη: energypres.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου