.

ΓΕΝΟΠ: Υπεγράφη η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ)

                                     ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ Σ.Σ.Ε.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υλοποίησε όλα όσα είχε υποσχεθεί:
ΚΑΜΙΑ μείωση των μισθολογικών αποδοχών (καμιά κατάργηση επιδομάτων)
ΚΑΜΙΑ παρέμβαση στην αξιολόγηση των εργαζομένων (καμιά αλλαγή στα κλιμάκια, καμιά βλαπτική αλλαγή στον ΚΚΠ)
ΕΝΙΣΧΥΣΗ των εργαζομένων με κοινωνικές παροχές
Υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της, και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), την οποία ενέκρινε κατά τη χθεσινοβραδινή (26/2/2015) συνεδρίασή του κατά συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Επιδιώξαμε και επιτύχαμε την προστασία των μισθών και των επιδομάτων μας ώστε να κατοχυρωθεί ένα επίπεδο αμοιβών που δεν θα κινδυνέψει περαιτέρω καθώς λόγω των μνημονιακών νόμων η μέση ποσοστιαία απώλεια για κάθε εργαζόμενο του Ομίλου ΔΕΗ ξεπερνά το 35%.
Δεδομένων των συνθηκών στην Εθνική Οικονομία η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκτιμά ότι το κείμενο της νέας τριετούς ΕΣΣΕ είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και ταυτόχρονα συμβάλει στην εργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που της δημιουργούν οι τεράστιες οφειλές (περίπου 2 δισ. ευρώ) αλλά και να συνεχίσει τη θετική της παρέμβαση στους τομείς της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου