.

ΓΕΝΟΠ: Ζητάμε συγνώμη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ……. ζητάμε ΣΥΓΝΩΜΗ !!!

  • Ζητάμε συγνώμη γιατί υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Ζητάμε συγνώμη γιατί προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε την ζωή των εργαζομένων που εκπροσωπούμε για αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Ζητάμε συγνώμη γιατί υπογράψαμε σύμβαση εργασίας που το περιεχόμενό της δεν έχει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο των άλλων Ομοσπονδιών.
  • Ζητάμε συγνώμη γιατί αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε στην βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας.
  • Ζητάμε συγνώμη γιατί αναγκάσαμε και δώσαμε την ευκαιρία σε ορισμένα από τα κυρίαρχα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ να βάλουν σε λειτουργία τον μηχανισμό προπαγάνδας και συκοφάντησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ επειδή υπόγραψε σύμβαση με παροχή σε είδος όπως εξ άλλου οι νόμοι και οι γραφές ορίζουν.
  • Ζητάμε συγνώμη που αναγκάσαμε τα κάθε λογής αρπακτικά που φιγουράρουν στις λίστες Λαγκάρτ, Λουξεμβούργου , offshore κλπ και από εκείνους που φυγάδευσαν με εμβάσματα τα νόμιμα ή παράνομα χρήματά τους να επιτεθούν μέσα από τον άθλιο προπαγανδιστικό τους μηχανισμό, ενάντια στους εργαζόμενους και το συνδικάτο τους για ένα κουπόνι – τροφείο έως 6 €.
  • Ζητάμε συγνώμη από εκείνους που κατασπάραξαν οικονομικά,ξεκοκάλισαν φορολογικά τους εργαζόμενους, που ακρωτηρίασανασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις που πρόσβαλλαν την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, που δημιούργησαν 1,5 εκατ ανέργους που οδήγησαν σε απόγνωση και σε θλίψη εκατομμύρια έλληνες, απ΄όλους αυτούς ΣΥΓΝΩΜΗ που με αφορμή την σύμβαση της ΓΕΝΟΠ τους αναγκάσαμε να σκεφτούν (έστω φραστικά και ψεύτικα) την φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Ζητάμε συγνώμη αλλά και χαιρόμαστε που με τις «εγκληματικές» μας πράξεις ξυπνήσαμε το εθνικό – πατριωτικό σας συναίσθημα για την δημόσια καταστροφή που προκαλεί η κακή ΓΕΝΟΠ και ότι πρέπει και επιβάλλεται για εθνικούς λόγους να αντιμετωπιστεί ως σαμποτέρ και δημόσιος κίνδυνος για την χώρα.
  • Ζητάμε συγνώμη γιατί αντιστεκόμαστε στις πολιτικές – επιχειρηματικές συμφωνίες ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ. Γιατί κρατήσαμε μέχρι σήμερα όρθια την ΔΕΗ αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας με την τεχνογνωσία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή μας, τον ιστορικά εθνικό ρόλο και το κοινωνικό της πρόσωπο, όσο καμία άλλη ιδιωτική η δημόσια επιχείρηση της χώρας.
  • Ζητάμε συγνώμη που άθελά μας αναγκάσαμε 3-4 εσωτερικές φωνές να ενωθούν με τις φωνές των ΜΜΕ ακολουθώντας διαφορετικό δρομολόγιο αλλά για τον ίδιο στόχο σε μια προσπάθεια στοχοποίησης, συκοφάντησης, αμφισβήτησης της λειτουργίας της κακιάς ΓΕΝΟΠ.
  • Ζητάμε συγνώμη που δεν ακούσαμε την συμβουλή δύο κυβερνητικών βουλευτών ώστε να περιμένουμε την κατάργηση του Ν. 3833 & 4024 ώστε να απαιτήσουμε – αξιώσουμε μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις και επαναφορά στους μισθούς του 2009.
Επειδή μας χρεώνετε έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προσφέρουν το δικό τους μερίδιο (εδώ και χρόνια) στην ανθρωπιστική κρίση και στους ανέργους με κρατήσεις στους κωδικούς 406,411,493 της μισθοδοσίας τους. Και επειδή έχουν υποστεί επί πλέον μειώσεις μισθών 700 εκατ. € κατ΄ έτος, είμαστε υπερήφανοι που τα χρήματά τους μετατρέπονται σε επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια ή κόκκινα δάνεια (δηλώσεις κ. Δούκα πρ. υπουργού 21-2-2012) για να αντιμετωπισθεί η δική σας ανθρωπιστική κρίση.
Οι συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων κύριοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είναι δημόσιο κείμενο , κοινοποιείται στην επιθεώρηση εργασίας και όχι μόνο, δεν είναι κείμενο μυστικών συζητήσεων πίσω από την πόρτα. Είναι ηθικό η ΔΕΗ να αποδίδει μέρισμα στους μετόχους και ανήθικο να χορηγεί πέντε ευρώτροφείο στους εργαζόμενους ;
Τέλος επειδή και χθες προσπαθήσατε να μας προσβάλλετε πολιτικά, να μαςακυρώσετε οικονομικά, να μας απομονώσετε κοινωνικά και επειδήαποτύχατε σας ζητάμε συγνώμη γιατί η ΓΕΝΟΠ εξακολουθεί να ΥΠΑΡΧΕΙ.
                                             Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
                                 Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
                                   Σ. Ρέλιας                                 Α. Καρράς

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου