.

Εργατική Αλληλεγγύη: Οι αυτόκλητοι προστάτες της υγείας μας και το πάρτι με την Πράσινη Ανάπτυξη

 Ύποπτος και υποβολιμαίος ο ρόλος των οικολογικών οργανώσεων που πολεμούν το λιγνίτη
 Η αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων από νέες, με μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και εφαρμογή βέλτιστων τεχνικών απορύπανσης σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι η πραγματική λύση του προβλήματος
 Η φθηνή και σε επάρκεια ενέργεια, με σεβασμό στο περιβάλλον είναι το ζητούμενο για όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες του πλανήτη.

Το παραμύθι με την πράσινη ενέργεια ξεκίνησε από την υποτιθέμενη απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, τις προηγούμενες δεκαετίες. Τότε βρήκαν την ευκαιρία τα αεριτζίδικα οικονομικά συμφέροντα, να αρπάξουν μεγάλο μερίδιο της πίτας από την κερδοφορία που προσφέρει η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα χωρίς να βάζουν στην ουσία ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
Υποχρέωσαν την ΔΕΗ να επιδοτεί αυτούς τους παρασιτικούς παραγωγούς ρεύματος από τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), που γέμισαν τους κάμπους και τα βουνά με αιολικά και φωτοβολταικά πάρκα και πληρώνονται αδρά και πλουσιοπάροχα, για ρεύμα που δεν χρειάζεται και μερικές φορές ούτε παράγεται και την ζημιά την πληρώνουν τα νοικοκυριά και όλοι οι καταναλωτές.
Σε αυτό το παιχνίδι εκτός από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, μπήκαν και προηγούμενες κυβερνήσεις, διοικήσεις της ΔΕΗ, τοπικοί φορείς αλλά και συνδικαλιστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που παριστάνουν τώρα τις μαύρες χήρες ρίχνοντας μαύρο δάκρυ για τον πόλεμο που γίνεται στο λιγνίτη.
Θυμόμαστε όλους αυτούς να χειροκροτούν και να εκθειάζουν τον κατάπτυστο πρωθυπουργό των μνημονίων Γ. Παπανδρέου που ήρθε να μας παρουσιάσει το αλήστου μνήμης
φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή μας.
Αφού δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν πλέον για τα οικονομικά οφέλη των ανανεώσιμων πηγών, εμφανίστηκαν ως αυτόκλητοι προστάτες της υγείας των κατοίκων οικολογικές οργανώσεις, λίγο πριν από την υπογραφή για την κατασκευή της Πτολεμαΐδας 5 προσπαθώντας να την αποτρέψουν.
Ερωτούνται αυτοί οι κύριοι της οικολογικής οργάνωσης, γιατί δεν έχουν τον ίδιο ζήλο ώστε να αποτρέψουν την εξόρυξη χρυσού στις σκουριές και αλλού, για τις χαβούζες λημμάτων και απορριμμάτων που στήνονται σε όλη την χώρα και στην περιοχή μας που –συμπτωματικά όλα αυτά είναι συμφερόντων του Μπόμπολα;
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» ζητά από την κυβέρνηση και από την διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην κατασκευή της Πτολεμαΐδας 5, να αρχίσει την μελέτη και σχεδιασμό για κατασκευή και δεύτερης μονάδας, που θα αντικαταστήσει παλαιότερες μονάδες και παράλληλα την εφαρμογή των πλέων βέλτιστων τεχνικών αντιρύπανσης σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (μονάδες αποθείωσης, θαψίματος του διοξειδίου του άνθρακα, σωληνωτοί ταινιόδρομοι κ,α).
• Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να περάσουμε ομαλά στην λιγνιτική περίοδο χωρίς να αφήσουμε ανοικτές πληγές που θα επιφέρουν μόνιμη οικολογική καταστροφή.
• Για να μπορέσει η ΔΕΗ να προσφέρει με ασφάλεια φτηνή και επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για τους καταναλωτές με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων.
• Για να μπορέσει να παίξει η επιχείρηση τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο για την περιοχή μας και για όλη την χώρα.
Η υγεία και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και θα πρέπει να διασφαλίζονται και να παρέχονται σε όλο τον λαό και όχι να παίζονται στο χρηματιστήριο ρύπων και γίνονται κέρδη στην τσέπη λίγων ολιγάρχων.

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 20/3/2015

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου