.

Αρθούρος Ζερβός: Η ΔΕΗ κλονίστηκε αλλά έμεινε όρθια

Με μια επιστολή απολογισμού και συναισθηματικής φόρτισης που εστάλη προς όλο το προσωπικό της εταιρείας, αποχαιρετά τους εργαζόμενους ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός:

«Η επιστολή είναι ίσως η δυσκολότερη συναισθηματικά πράξη της θητείας μου. Αποχωρώ ευτυχής που υπηρέτησα τη σπουδαιότερη ελληνική βιομηχανία για περισσότερα από πέντε χρόνια», ξεκινά στην επιστολή του ο κ. Ζερβός, ο οποίος αναφέρεται στις δυσκολίες που η ΔΕΗ «αντιμετώπισε και απέφυγε ως τώρα – τον κίνδυνο της κατάρρευσης, ένα ενδεχόμενο εν πολλοίς συνδεδεμένο με την πορεία της χώρας».
Η ΔΕΗ κλονίστηκε αλλά έμεινε όρθια. Ταλανίστηκε ιδιαίτερα από το πρόβλημα ρευστότητας καθώς η κρίση κυριολεκτικά αποδυνάμωσε την αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας ενώ παράλληλα αντιμετώπισε μια στρεβλή λόγω θεσμικών δυσλειτουργιών, αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία επιβάρυνε περαιτέρω την εταιρεία, σημειώνει ο κ. Ζερβός.
Ο ίδιος προσθέτει ότι τα χρόνια αυτά «πετύχαμε μαζί όχι απλά την ολοκλήρωση σπουδαίων και κρίσιμων επενδύσεων… αλλά … θέσαμε τα θεμέλια για νέες επενδύσεις που καθιστούν τη ΔΕΗ βασικό άξονα στήριξης της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας».
Ο απερχόμενος επικεφαλής κάνει αναφορά στις θεαματικές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα του ομίλου, με παροχή καλύτερων υπηρεσιών και ταυτόχρονα σημαντικό περιορισμό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, ενώ σημειώνει την επιτυχή αντιμετώπιση κρίσεων και πρωτόγνωρων καταστροφών που έθεσαν σε κίνδυνο την ευστάθεια και τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.
«Βρήκαμε τρόπους επικοινωνίας έτσι ώστε οι διαφορές διοίκησης και εργαζομένων να επιλύονται μέσα από τον ειλικρινή διάλογο, τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό», προσθέτει ο ίδιος ενώ αναφέρεται στον κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ (διακανονισμοί, συνεργασία με κοινωνικούς φορείς κλπ).
«Πετύχαμε να είμαστε παράδειγμα βελτίωσης της αποδοτικότητας και εργασιακής ειρήνης, βάση σταθερότητας και πυλώνας ανάπτυξης», σημειώνει ο ίδιος.
Καταλήγοντας ο κ. Ζερβός ευχαριστεί τους εργαζόμενους που τον υποδέχθηκαν για πέντε χρόνια ως μέλος της εργατικής, αλληλέγγυας και περήφανης για τη δουλειά της οικογένεια της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: ENERGYPRESS.GR

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου