.

Ραχήλ Μακρή: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής η Βουλευτής ανέλυσε την τροπολογία που έχει καταθέσει με την συνυπογραφή των κυρίων Βουλευτών Ιωάννη Σταθά, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και αποσκοπεί στην διασφάλιση ασφάλειας πτήσεων. Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ζητήματος τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την υλοποίηση της ανωτέρω στόχευσης.

Επιπρόσθετα η Βουλευτής Νομού Κοζάνης, έθεσε το ζήτημα ολοκλήρωσης των διαδικασιών επαναπρόσληψης των απολυμένων εργαζόμενων στο Μετρό, τονίζοντας την ανάγκη εξοικονόμησης κονδυλίων από τον περιορισμό των πραγματοποιούμενων υπερωριών, και καλώντας τον Υπουργό να προβεί στην έκδοση των απαιτούμενων κανονιστικών αποφάσεων μετά των έλεγχο των οικονομοτεχνικών στοιχείων του ζητήματος.
Η κα Ραχήλ Μακρή έθεσε υπόψη του κου Σπίρτζη το χρονίζον ζήτημα των αδειών για τα συνεργεία επισκευής μηχανημάτων έργου και ζήτησε την άμεση δρομολόγηση διαδικασιών διαβούλευσης για την επίλυση του, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει η κείμενη νομοθεσίας.
Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν βασικά προβλήματα Υποδομών και μεταφορών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Νομού Κοζάνης όπως ο Ε65, η Εγνατία και η απομάκρυνση των επικίνδυνων σιδηροδρομικών γεφυρών από την πόλη της Κοζάνης. Επί των ανωτέρω ο Υπουργός ζήτησε την δεσμευτική τοποθέτηση των εμπλεκομένων φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Προκειμένου να αποκτήσει ο Υπουργός ιδία αντίληψη επί των ανωτέρω και να έχουν την ευκαιρία οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, η Βουλευτής του Νομού Κοζάνης κάλεσε σε περιοδεία τον κ. Σπίρτζη. Η πρόσκληση έγινε άμεσα αποδεκτή με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησης της.
Με το πέρας της συνάντησης η Βουλευτής Νομού Κοζάνης τόνισε ότι η πρόχειρη, εκδικητική και αδιέξοδη πολιτική νομοθέτησης της προηγούμενης Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει σειρά αδικιών και διοικητικών δυσλειτουργιών που οφείλουν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Σε αυτό το έργο οφείλουμε να σταθούμε όλοι αρωγοί της νέας Κυβέρνησης και τον Υπουργών που διαθέτουν την γνώση και την θέληση παραγωγής ουσιαστικού έργου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου