.

ΥΠΑΠΕΝ: Η Δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της βάρδιας και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.
Είχε την ευκαιρία, επίσης, να ενημερωθεί για τη οργάνωση του Κέντρου που έχει κρίσιμη σημασία για τη λειτουργία ολόκληρου του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος.

«Με την επίσκεψή μου», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, «επιβεβαιώθηκε για άλλη μια ακόμη φορά η απόλυτη ανάγκη να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ και όλος ο Όμιλος της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο. Η Δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Σήμερα», δήλωσε επίσης ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, «η χώρα χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και πολύ φτηνότερη ενέργεια. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει τη ΔΕΗ και να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κόμβο με την κατασκευή και νέου αγωγού που θα τροφοδοτείται με Ρώσικο Φυσικό Αέριο, αποσκοπεί ακριβώς στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας με τη δραστική μείωση των τιμών ενέργειας, η οποία είναι προϋπόθεση για την αποδοτική λειτουργία της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ανέφερε: «Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει δύο πράγματα: Το ένα ότι στο πρόσωπο των εργαζομένων που δουλεύουν στο Κέντρο θέλησα να τιμήσω την εργασία όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ και όχι μόνο, που αυτή τη χρονιάρα μέρα είναι μακριά από τις οικογένειές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν προς χάριν όλων την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Και δεύτερον για να τονίσω ότι παρά την ανεξαρτησία του, ο ΑΔΜΗΕ είναι πολύτιμο κομμάτι του ομίλου της ΔΕΗ».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου