.

Μικρότερο τίμημα για την «Πτολεμαΐδα 5» ζητά ο Λαφαζάνης

Σύμφωνα με τον υπουργό η μείωση του τιμήματος για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ρεύματος θα είναι μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό.


Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκαν στο υπουργείο μετά από πρόσκλησή του ο Rainer Kiechl Διευθύνων Σύμβουλος της MITSUBISHI HITACHI POWER SYSTEMS EUROPE, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που πρόκειται να κατασκευάσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 5 της ΔEΗ στην Πτολεμαΐδα και ο Matthias Jochem, υπεύθυνος του Τμήματος Πωλήσεων της ίδιας εταιρείας. Παρών στη συνάντηση ήταν Φώτης Καραγιάννης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η κατασκευή του έργου έχει την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε, όμως, στους υπεύθυνους της Mitsubishi – Hitachi την ανάγκη να προβούν σε μια χειρονομία ουσιαστικής μείωσης του τιμήματος του έργου.

Όπως υπογράμμισε ο Παναγ. Λαφαζάνης το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, προσθέτοντας ότι μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά της εταιρείας θα συνιστούσε, πέραν των άλλων, και μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις ώρες από μια βαθιά οικονομική κρίση.

http://www.euro2day.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου