.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στην Μαυροπηγή

Κι όμως. Ως φαίνεται, κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο εργατικό ατύχημα στους χώρους της ΔΕΗ θα πρέπει να ευχόμαστε να είναι γιορτή και να ανατρέχουμε στον ημερολόγιο για να δούμε ποιανού Αγίου τιμούμε τη μνήμη.

¨Ευτυχώς¨ το τελευταίο εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο της Μαυροπηγής σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα δηλαδή της γιορτής του προστάτη των οδηγών Αγίου Χριστοφόρου και έτσι ο οδηγός του οχήματος τύπου UNIMOG που ανετράπη και σχεδόν διαλύθηκε, γλίτωσε από του χάρου τα δόντια.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πολλάκις έχει προβεί σε δράσεις, κινήσεις και κινητοποιήσεις προκειμένου να «πείσει» κάθε υπεύθυνο για τα αυτονόητα. Έχει διαχρονικά προβεί σε ακινητοποίηση των ακατάλληλων –επικίνδυνων – επισφαλών προς κυκλοφορία οχημάτων στους χώρους της ΔΕΗ, επισημαίνοντας την ανάγκη να ¨εξαφανιστούν¨ από τους χώρους εργασίας όλα τα αυτοκίνητα με τα οποία οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Για μία ακόμα φορά, το σωματείο καλεί:
→ Την επιχείρηση να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου της με σύγχρονο εξοπλισμό, ασφαλή και σαφέστατα περισσότερο παραγωγικό από τον υπάρχοντα.
→ Όλους τους εργαζόμενους να αρνούνται με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε όχημα δε φέρει σύγχρονες προδιαγραφές, είναι επισφαλές, παλαιό και επικίνδυνο να κυκλοφορεί στους χώρους της ΔΕΗ και να χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες το σωματείο, για μία ακόμα φορά, θα προβεί και θα αναλάβει κάθε είδους πρωτοβουλία προκειμένου το εν λόγω μείζον ζήτημα, να διευθετηθεί άπαξ δια παντός.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου