.

Αζέρος Πρόεδρος: Η Ελλάδα εκβιάζει όσον αφορά τον αγωγό TAP

Επικριτικός απέναντι στην Ε.Ε. είναι ο Αζέρος πρόεδρος, Ιλάμ Αλίγιεβ, αν κρίνουμε από πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με το Νότιο Διάδρομο και την στάση των ευρωπαϊκών κρατών.


Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενεργειακή ασφάλεια και στη σημασία που έχουν οι αγωγοί TANAP και TAP για την Ευρώπη. Όπως τόνισε, οι Αζέροι και οι Τούρκοι προχωρούν κανονικά με την υλοποίηση των έργων στο έδαφός τους, αλλά παρατηρούνται προβλήματα στην περίπτωση του ΤΑΡ. Ο Αλίγιεβ παρατήρησε ότι δεν πρέπει να εμφανιστούν τεχνητά εμπόδια στην υλοποίηση του αγωγού, διότι σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα βγει κερδισμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται το παράδοξο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να απεξαρτηθούν από το ρωσικό αέριο και παράλληλα προκαλούν προβλήματα στην υλοποίηση των αγωγών. Το ίδιο δεν ίσχυε όταν προσπαθούσαν να πείσουν το Αζερμπαϊτζάν για την ανάγκη κατασκευής του Νοτίου Διαδρόμου, σημείωσε.

Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, ο Αλίγιεβ είπε ότι ορισμένες χώρες που μετέχουν στον ΤΑΡ, εμπνευσμένες από ρωσικές δηλώσεις, προβάλουν συγκεκριμένους όρους και εκβιάζουν.

Τέλος, ο Αλίγιεβ είπε ότι αν υπάρξουν όντως ζητήματα με την υλοποίηση του ΤΑΡ, τότε η χώρα του θα προμηθεύσει με αέριο μονάχα την Τουρκία.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου